Extensii pentru Chrome care te ajută dacă ești tocilar
Evident, dacă ești tocilar (deși există multe tipuri de „geeks”), s-ar putea să ai nevoie de anumite extensii în Chrome, care, mai mult ca sigur, îți vor ușura munca.
N-am să te mint, nu vorbesc despre nevoile tuturor în acest material, ci mai degrabă de nevoile celor ca mine. Așadar, există șanse micuțe ca, dacă ești ca mine, să îți prindă bine informațiile cu pricina.
Acestea fiind spuse, având în vedere că lucrez de ani buni în presă, iată cele câteva extensii care mi-au ușurat munca.
Citește și: WhatsApp introduce opțiunea de dezabonare de la spamul de marketing
Extensii pentru Chrome pe care le folosesc aproape zilnic
În primul rând, poate că ai nevoie de o extensie care să-ți înregistreze audio atunci când x sau y intră live pe vreo rețea de socializare. Ca să nu te pierzi în detalii, Chrome Audio Capture devine un prieten de nădejde. Tot ceea ce trebuie să faci este, în primul rând, s-o descarci din magazinul oficial, ca mai apoi s-o instalezi.
Cum funcționează? Nimic mai simplu: după instalare, selectezi fereastra de browser din care vrei să extragi materialul audio, apeși butonul roșu, aferent extensiei, din dreapta sus, activezi Start Capture. Imediat după ce-ai terminat de înregistrat, salvezi fișierul audio în computerul tău.
De reținut că extensia nu va înregistra ce e dincolo de fereastra de browser (adică nici din alte ferestre deschise și nici sunetul de la tine din casă, birou).
O a doua aplicație foarte utilă este Volume Master. N-am să-ți repet treaba cu descărcatul, instalatul, pentru că funcționează identic în toate cazurile. De acolo, poți da volumul adio din fereastra respectivă de browser până la 600%.
Nu te aștepta la minuni, în sensul că dacă ești pe un laptop care atât poate din punct de vedere al plăcii de sunet integrate, nu vei avea cel mai fin audio de pe piață (adică nu înlocuiește un sistem de sunet), dar dacă ai nevoie să auzi ce vorbește „cutăriță” în înregistrarea live fără semnal sau realizată cuu scule antice, își face treaba decent.
Ne întoarcem la exensiile bazate pe descărcarea conținutului. Așa cum Audio Capture se descurcă pe audio, există și Video Downloader Professional pentru (te-ai prins) conținut video.
Aproximativ în aceeași categorie, dar extins pe tot ecranul, este Screen Recorder care, după cum îi spune și numele, îți înregistrează tot ecranul. Perfect dacă vrei să faci tutoriale sau pur și simplu să înveți pe cineva ce, cum, unde să facă, fără să-ți răcești gura sau să fii nevoit să împarți aceeași încăpere cu ea/el.
Nu în ultimul rând, ai Save Image as Type, o extensie Chrome absolut utilă dacă vrei să salvezi imagini de pe internet în formatul dorit de tine. Ai la dispoziție: jpeg, png sau webp.
Evident, vei vrea să ai extensia Checker Plus for Gmail, dar aici n-am să dezvolt foarte mult subiectul, de vreme ce nu reprezintă o noutate pentru nimeni – sau n-ar trebui.
Citește și: Ce este memoria SSD – Cu sau fără DRAM
Bonus tip
Deși nu are absolut nicio legătură cu ideea de Chrome, am să mă întorc un pic la Audio Capture, ca să-ți prezint și continuarea. Ai deja materialul audio salvat, dar te vezi în postura în care să „scoți de pe bandă” cu mânuța și urechiușa?
Ei, pentru asta există o unealtă cu inteligență artificială ideală, numită Turbo Scribe. Introduci fișierul audio în el, după ce ți-ai făcut cont, selectezi limba și AI-ul îți va scoate text din el destul de precis. Da, dă erori, mai ales în cazul celor care vorbesc cu prune în gură, însă îți scurtează mult timpul de scos declarații, citate și alte parascovenii.
La Turbo Scribe ai varianta trial de trei materiale gratis pe zi, sau îți poți face cont plătit pentru conversii nelimitate.
Citește și: Cum să ștergi permanent contul X în 7 pași și-i faci în ciudă lui Elon Musk