Ce este un certificat SSL și cum a devenit Marcel Ciolacu „ciuca” miștourilor
În acest material îți voi explica ce este un certificat SSL, pentru website-uri, și cum a dat-o Marcel Ciolacu în bară, neavând așa ceva.
În acest material îți voi explica ce este un certificat SSL, pentru website-uri, și cum a dat-o Marcel Ciolacu în bară, neavând așa ceva.
Pentru a intra „în pâine”, am să încep cu postarea lui Clotilde Armand, de astăzi:
„Am încercat să intru pe platforma lui Ciolacu să-i zic că vreau o țară fără fals revoluționar devenit premier și m-a averitzat Google că site-ul lui Ciolacu îmi fură datele bancare . Cumva e firesc. Este în statutul PSD să ne fure”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, astăzi, atașând următoarea captură de ecran:
Bun, ceea ce remarcăm din această imagine, dar și din comentariul doamnei Armand, este că site-ul premierului Marcel Ciolacu pare să ne avertizeze să nu intrăm pe el pentru că riscăm să nu beneficiem de o conexiune sigură. „Atacatorii ar putea să încerce să îți fure informațiile (….) parole, mesage, date bancare”, se arată în imaginea de mai sus.
Ce se întâmplă, de fapt: despre SSL și gafa lui Ciolacu, semnalată de Armand
Practic, ceea ce îi lipsește site-ului lui Marcel Ciolacu este certificatul SSL, despre care am mai povestit și cu altă ocazie aici.
Pe scurt, un certificat SSL (Secure Sockets Layer) este un fișier digital care autentifică identitatea unui website și criptează informațiile transmise între serverul web și utilizatori.
Acesta este utilizat pentru a securiza conexiunile pe internet, protejând datele sensibile, cum ar fi parolele, informațiile despre carduri de credit și alte informații personale, împotriva interceptării de către terțe părți.
Atunci când achiziționezi un domeniu cu găzduire, ai șansa (a se citi „recomandare”), pentru niște bani în plus (nu mulți), să-ți cumperi cum certificat SSL de la provider, care te ajută să obții credibilitate în fața motoarelor de căutare, inclusiv în ceea ce-l privește și pe domnul Google.
În paralel, S-ul din coada HTTP-ului îi garantează utilizatorului că website-ul în cauză este unul serios, nu neapărat o goangă menită să-ți instaleze diferiți „gândăcei” care te păgubesc de cele personale.
Din nefericire, site-ul lui Marcel Ciolacu, făcut pe „genunche”, nu are acest certificat SSL, și nu musai pentru că nu ar exista câțiva euro în plus pentru asta, ci pentru că, din păcate, cei plătiți pentru România lucrului bine făcut au dat-o în bară și de data aceasta.
Comentariile ulterioare ar fi în plus – rămâne cum a spus Clotilde Armand.
Citește și: Donald Trump și Kamala Harris, vizați de o campanie de phishing venită direct din Iran