Donald Trump și Kamala Harris, vizați de o campanie de phishing venită direct din Iran

Donald Trump și Kamala Harris, vizați de o campanie de phishing venită direct din Iran

Donald Trump și Kamala Harris / Foto: preluare The Economist

O campanie de phishing despre care FBI crede că este legată de Iran a vizat membri din echipa lui Donald Trump, cât și pe cei din a Kamalei Harris.

Conform raportărilor, atacatorii au încercat să compromită mai mulți consilieri ai campaniilor Biden-Harris și Trump prin metode de spear-phishing.

Un consilier al lui Donald Trump, vizat direct

The Washington Post a menționat-o pe Susie Wiles, un consilier principal al lui Trump, ca fiind una dintre ținte.

Citește și: Donald Trump a găsit încă o metodă să facă bani: vinde încălțăminte cu fotografia tentativei de asasinat

În iunie, agenți federali au colaborat cu Microsoft și Google pentru a investiga emailurile de spear-phishing primite de personalul candidaților prezidențiali.

Recent, Google a publicat un raport care detaliază activitățile unui actor amenințător susținut de guvernul iranian, numit APT42, care a vizat utilizatori de profil înalt din Israel și SUA de ani de zile.

Google a confirmat că grupul său de analiză a amenințărilor a continuat să observe încercări nereușite din partea APT42 de a compromite conturile personale ale unor persoane afiliate lui Biden, Harris și Trump, inclusiv actuali și foști oficiali guvernamentali și persoane asociate cu campaniile lor.

Compania a fost nevoită să blocheze numeroase încercări ale hackerilor de a accesa conturile de email ale membrilor personalului.

Citește și: Explicația unei imagini istorice: Cum a reușit un fotograf să-l surprindă pe Donald Trump, după tentativa de asasinat

…dar Wiles nu este singura!

Autoritățile au spus că Roger Stone, un consilier neoficial al lui Trump, a căzut victimă emailurilor de phishing trimise de hackerii iranieni, care au preluat controlul asupra contului său și au trimis mesaje cu linkuri de phishing altor persoane.

Totuși, autoritățile nu au găsit dovezi că hackerii ar fi compromis și conturile celor din echipa Harris.

Deși Iranul și Rusia au fost acuzate de răspândirea dezinformării în alegerile prezidențiale din SUA din 2020, oficialii americani nu consideră Iranul o amenințare majoră cibernetică.

Cu toate acestea, sunt îngrijorați de atacuri mai sofisticate din partea Rusiei și Chinei, care ar putea fi mai greu de detectat.

Citește și: Donald Trump, jucat de actorul român Sebastian Stan. Controversele filmului The Apprentice

Verified by MonsterInsights