Veste bună pentru utilizatorii ChatGPT: varianta gratuită te lasă să generezi două imagini pe zi cu DALL-E 3
![Veste bună pentru utilizatorii ChatGPT: varianta gratuită te lasă să generezi două imagini pe zi cu DALL-E 3](https://romaniangeek.ro/wp-content/uploads/2024/08/Veste-buna-pentru-utilizatorii-ChatGPT.-varianta-gratuita-te-lasa-sa-generezi-doua-imagini-pe-zi-cu-DALL-E-3-jpg.avif)
Imagine generată cu DALL-E
Utilizatorii ChatGPT care folosesc versiunea gratuită pot acum genera până la două imagini pe zi cu DALL-E 3, chiar dacă, până acum, generatorul de imagini AI era anterior exclusiv pentru abonații ChatGPT Plus.
De la lansarea sa, DALL-E 3 a fost disponibil doar pentru clienții care plătesc pentru ChatGPT
Utilizatorii gratuiti aveau acces doar la modelul ChatGPT 3.5, în timp ce abonații beneficiau de GPT 4, un model de limbaj mai avansat.
Asta însemna că utilizatorii gratuiti nu puteau folosi deloc DALL-E, nici măcar modelul anterior, DALL-E 2, care a fost scos din uz cu câteva luni în urmă.
Cu toate acestea, acum, utilizatorii „de moca” primesc cadou două imagini DALL-E 3 pe zi, în timp ce abonații pot genera până la 50 de imagini pe zi.
Citește și: Copilot, de la Microsoft, primește o îmbunătățire semnificativă pentru editorii video
DALL-E 3 se diferențiază de competitori precum Midjourney prin dificultatea de a produce imagini fotorealiste.
Deși unele persoane nu ar putea să-și dea seama că imaginea a fost generată de inteligența artificială, majoritatea rezultatelor DALL-E arată ca ilustrații sau desene.
OpenAI încearcă să diminueze propaganda și dezinformarea
Asta este o politică intenționată a OpenAI, care dorește să diminueze „dezinformarea și propaganda”.
Mai mult, nu se poate solicita o imagine „în stilul” unui artist anume, deoarece asta contravine politicii de conținut.
Generatoarele de imagini AI, precum DALL-E, au dat naștere unor controverse din cauza modului în care sunt antrenate, utilizând milioane de imagini reale fără consimțământul explicit al proprietarilor.
Într-o posibilă încercare de a evita procesele viitoare, OpenAI le permite acum creatorilor să opteze pentru a nu avea imaginile create utilizate în antrenarea modelelor viitoare. Cât din teorie se pune în practică… rămâne de văzut!
Citește și: De ce să nu-ți iei niciodată știrile de pe ChatGPT. Inteligența artificială „te minte pe față”