Romanian Geek

Tehnologie, filme, muzică

REVIEW Beverly Hills Cop: Axel F - același film din 1984, dar cu haine noi
FILME Netflix REVIEW

REVIEW Beverly Hills Cop: Axel F – același film din 1984, dar cu haine noi

Pentru că îmi place cât de cât Eddie Murphie (cui nu-i place, de altfel?), am zis să dau o șansă Beverly Hills Cop: Axel F, de pe Netflix, în condițiile în care văzusem deja prequel-ul din 1984 – nu neapărat la vremea lui, pentru că nu eram născută.

Mai mult, cum am reușit să obțin și un interviu Beverly Hills Cop: Axel F, direcția se îndrepta, măcar din curiozitate, spre un astfel de deznodământ.

Totuși, Beverly Hills Cop (2024) rămâne un film ușurel, la fel ca predecesorul din 1984, chiar dacă „merge” atunci când vrei să stai tolănit în canapea, să nu te gândești la mare lucru, cu atât mai puțin la un scenariu complicat și să mai și chicotești din când în când.

În spiritul corectitudinii, trebuie menționat că Beverly Hills Cop: Axel F nu pretinde să fie nimic mai mult decât este și, la drept vorbind că, orice om, indiferent cât de „cult” ar fi într-ale cinematografiei, are nevoie, măcar uneori, de un film necomplicat care să-l relaxeze.

Citește și: REVIEW Mayor of Kingstown – serialul care îți arată milioanele de nuanțe de gri ale vieții

Beverly Hills Cop: Axel F, la fel ca cel din 1984. Cărei nișe i se adresează?

Filmul, pe care îl poți vedea pe Netflix chiar acum, așa cum am meționat mai pe la început, rămâne fidel francizei, dar nu știu cât mai funcționează pentru publicul tânăr, de vreme ce avem fix 40 de ani, adică vârsta unui matur, între ele.

Cum ar veni, nu prea mă prind ce target de vârstă și-a propus noul Axel F, în condițiile în care folosește rețeta de acum patru decenii la indigo.

Nu numai că actorii (care care mai sunt în viață) sunt aceiași, dar și acțiunea respectă pas cu pas scenariul precedent, de ai putea să juri că Axel F trăiește în ziua cârtiței.

Bașca, pentru a nu putea fi tras la răspundere pe motivul „ți-a fost lene să faci alt scenariu”, Axel F folosește, în mare, aceleași melodii. Un fel de „păi, e intenționat, așa am vrut noi să fie, motivul n-a fost lenea”.

Citește și: REVIEW Sub Paris – sau ce-ar fi fost Fălci dacă ar fi fost făcut în era schimbărilor climatice, în Franța

Actorii veterani se întorc

Nu pot să nu remarc modul absolut senzațional în care a reușit Eddie Murphy să-și conserve fizicul la cei 63 de ani pe care îi are, de zici că n-au trecut peste el decât maxim vreo 15 ani, din 1984.

În același film îi poți vedea, de asemenea pe Judge Reinhold, Bronson Pinchot și John Ashton, veterani ai francizei, dar și pe Kevin Bacon. În plus, în tot aici joacă și Joseph Gordon-Levitt care, în 1984, avea trei ani, plus alți câțiva actorași mai mult sau mai puțin cunoscuți, adăugați pentru factorul „prospețime”.

Una peste alta, da, merită să te uiți la Beverly Hills Cop: Axel F, dacă cumva ești într-una dintre acele zile în care nu ai prea multe pretenții de la viață, dar păzea că vei avea un deja-vu.

Citește și: REVIEW Bloodline – Dacă încă nu l-ai văzut, este momentul să rezolvi situația

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde aveam să lucrez o perioadă la cotidianul local Viața Liberă. Între timp, mi-am ocupat timpul cu bloggingul, ajungând, în 2010, să câștig BLOGWARS, totul că în 2013 să particip din nou și să bifez locul al doilea. În ultimii ani am colaborat cu o serie de publicații online unde am scris despre politică și administrație, iar ultima colaborare se referă la revista de tehnologie Playtech.ro.
Verified by MonsterInsights