REVIEW Bloodline – Dacă încă nu l-ai văzut, este momentul să rezolvi situația

REVIEW Bloodline - Dacă încă nu l-ai văzut, este momentul să rezolvi situația

REVIEW Bloodline - Dacă încă nu l-ai văzut, este momentul să rezolvi situația

Așa cum spuneam în titlu, dacă nu ai apucat să vezi serialul Bloodline, ar fi cazul să o faci pentru că nu vei fi dezamăgit (nu totalmente, cel puțin – dar asta îți voi explica imediat și asta).

Din capul locului, îți zic că poți vedea Bloodlin pe Netflix. Este, ce-i drept, un pic mai vechiuț, dacă este să judec după standardele celor care consideră că un film sau serial nou trebuie să fie de anul acesta, maaaaaxim de anul trecut, dar nu atât de mucegăit încât să nu te poți raporta la el câtuși de puțin. Nu, nu este alb-negru, ci din perioada 2015-2017.

Citește și: REVIEW Mayor of Kingstown – serialul care îți arată milioanele de nuanțe de gri ale vieții

Bloodline, serialul care îți distruge încrederea în familie

În ciuda faptului că devorez filme și seriale de ani de zile, se pare că Bloodline mi-a scăpat la momentul potrivit, dar am recuperat recent cu un binging de trei zile (cam câte un sezon pe zi).

Nu neapărat că nu aș fi avut ce să fac cu timpul meu, dar acțiunea te prinde atât de tare încât te „trezești” că este 3-4 dimineața și te afli, în continuare, la stadiul de „încă un episod și mă culc”. Ce minciună gogonată!

Citește și: REVIEW Bridgerton – „Telenovela” pseudo-istorică cu iz de Wes Anderson care îți ridică buna dispoziție

În Bloodline, se vorbește despre familia Rayburn care, de ani de zile, deține o pensiune absolut ruptă din rai (sau ray, dacă vrei) într-o localitate din Florida, evident, la malul oceanului.

Mamă, tată și vreo patru copii aflați și ei la maturitate care, la o primă vedere, par a fi atât de uniți încât ar putea da lecții de etică și responsabilitate familială oricui.

Dar, pentru că afară-i vopsit gardul, dar înăutru rage leopardul (și te mai și mușcă dacă te prinde), paradisul familiei Rayburn este unul de fațădă și nimic mai mult.

Practic, acest serial te face să fii ceva mai vigilent, dacă nu chiar paranoic, în ceea ce-i privește pe membrii familiei tale, dar și pe cei pe care îi consideri apropiați.

În mod bizar, te ajută, în egală măsură, să înțelegi că, aparent, nimic nu-i mai important decât familia. Ea te ridică, ea te coboară. Iată un antagonism care mi-a plăcut destul de mult.

Minciuni, crime, trafic de droguri, poliție coruptă, iată alte câteva cuvinte cheie pentru Bloodline. Într-o oarecare măsură, mi-a amintit de Mayor of Kingstown, de pe SkyShowtime, însă în varianta „de la mare”.

Ultimul sezon, pe repede-înainte

Deși Bloodline te ține cu sufletul la gură în marea majoritate a timpului, n-am avut cum să nu remarc că există și câteva momente de pură umplutură, menite, probabil, să-ți îndese cu bocancul nimicuri în schimbul lipsei de creativitate a scenariștilor. Mă refer, desigur, la dialogurile „în dorul mâței” presărate pe ici, pe colo.

Bașca, în ultimul sezon, ai un episod întreg de prostii de genul ăsta, în care s-ar putea să-ți găsești altceva de făcut sau să-ți zboare mintea aiurea, asta dacă nu ești ocupat enervându-te că nu pricepi nimic.

Totuși, ceea ce am zis adineauri nu anulează faptul că Bloodline este un serial bun, chiar dacă nu perfect. Dar ce mai este perfect în zilele noastre? În plus, perfecțiunea va fi absolut de fiecare dată subiectivă.

Da, au cam grăbit ultimul sezon, încercând să concentreze toată povestea într-un timp cât mai scurt, dar explicabil având în vedere că planurile inițiale ar fi trebuit să se întindă pe 5-6 sezoane, nu pe trei. Măcar nu ești lăsat în aer, ai parte de un deznodămând, fie el și un pic cam tras de păr.

Nu în ultimul rând, am apreciat acele cadre filmate „din boscheți”, astfel încât ți se crează impresia că absolut mereu cineva pândește, cineva știe adevărul, în ciuda oforturilor familiei Rayburn de a mușamaliza adevărul.

Citește și: REVIEW Sub Paris – sau ce-ar fi fost Fălci dacă ar fi fost făcut în era schimbărilor climatice, în Franța

Distribuție perfectă

Înainte să închei, poate că ar trebui să te anunț că în serial joacă Sissy Spacek, pe care probabil o știi dacă ești fan Stephen King și ai văzut Carrie (1974), actriță care pare din ce în ce mai frumoasă pe măsură ce anii trec peste ea.

Și, pentru că am menționat adineauri de Mayor of Kingstown, află că cele două seriale mai au ceva în comun și anume pe Kyle Chandler care, în Bloodline, are ocazia de a juca în toate episoadele, nu numai în primul ca în cazul celeilalte producții.

Poate nu un nume la fel de cunoscut este cel al lui Ben Mendelsohn (joacă rolul lui Danny, fiul rătăcitor al familiei Rayburn). N-am să înțeleg absolut niciodată de ce, de-a lungul timpului, nu i s-au dat mai multe roluri principale, de vreme ce este, poate, unul dintre cei mai credibili actori din zilele noastre.

Cum am zis, găsești serialul pe Netflix.

Verified by MonsterInsights