Stația Spațială Internațională a ajuns la sfârșitul vieții sale. Ce planuri are NASA, legătura cu SpaceX-ul lui Elon Musk

Stația Spațială Internațională a ajuns la sfârșitul vieții sale. Ce planuri are NASA, legătura cu SpaceX-ul lui Elon Musk

Stația Spațială Internațională a ajuns la sfârșitul vieții sale. Ce planuri are NASA, legătura cu SpaceX-ul lui Elon Musk

Oamenii au locuit constant în spațiu timp de aproape 24 de ani, plasând astronauți la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a NASA.

NASA plănuiește sfârșitul laboratorului orbital al umanității

Agenția spațială americană a anunțat miercuri că a selectat SpaceX pentru a dezvolta și construi Vehiculul de Deorbitare, care va fi folosit pentru a readuce ISS în siguranță pe Pământ la sfârșitul vieții sale operaționale.

„Selectarea unui Vehicul de Deorbitare din SUA pentru Stația Spațială Internațională va ajuta NASA și partenerii săi internaționali să asigure o tranziție sigură și responsabilă în orbita joasă a Pământului la sfârșitul operațiunilor stației.

Această decizie sprijină, de asemenea, planurile NASA pentru destinații comerciale viitoare și permite utilizarea continuă a spațiului din apropierea Pământului”, a declarat Ken Bowersox, administrator asociat pentru Direcția Misiunilor de Operațiuni Spațiale de la NASA Headquarters din Washington.

Stația Spațială Internațională și-a început viața în anul 1998

Primele piese ale ISS au fost lansate în 1998, iar până când operațiunile se vor încheia, în 2030, acestea vor fi fost în spațiu cu doi ani mai mult decât durata de viață planificată.

Aceste piese, care formează structura stației spațiale, sunt motivul pentru care ISS nu poate continua dincolo de 2030.

Citește și: Ce sfaturi are NASA pentru omenire, în cazul în care un asteroid uriaș ar lovi Pământul

„Multe dintre componentele stației spațiale pot fi reparate sau înlocuite în orbită, în timp ce alte piese pot fi returnate pe Pământ pentru reparații și relansate.

Aceste piese includ, mai exact, panourile solare, echipamentele de comunicații, echipamentele de suport al vieții și echipamentele științifice”, explică NASA.

„Cu toate acestea, structura principală a stației, cum ar fi modulele echipajului și structurile truss, nu pot fi reparate sau înlocuite practic”, a mai spus sursa citată anterior.

Pe măsură ce navele spațiale andochează și se despart de ISS și stația spațială se mișcă în lumina soarelui, aceste forțe pun presiuni asupra structurilor respective.

Citește și: NASA caută extratereștri în spațiu. Planurile noi ale americanilor

„Aceste forțe au fost luate în calcul în estimarea inițială a duratei de viață structurală de 30 de ani, iar experiența NASA arată că forțele reale aplicate stației au fost mai mici decât cele estimate inițial, dar tot există o durată de viață finită disponibilă pentru structura principală”, a continuat NASA.

Deși ISS a funcționat incredibil de bine de-a lungul duratei sale de viață, pe măsură ce a îmbătrânit, au început să apară erori.

NASA planifică acum sfârșitul unui proiect incredibil, care a văzut cinci agenții spațiale colaborând pentru a opera un laborator ce plutește deasupra noastră la aproximativ 28.000 de kilometri pe oră.

Cu toate că SpaceX va opera proiectul, cu o valoare potențială de 843 de milioane de dolari, NASA va gestiona și deține Vehiculul de Deorbitare și misiunea de a deorbita stația spațială învechită.

Citește și: Avertismentul NASA în legătură cu inteligența artificială

Verified by MonsterInsights