ChatGPT vine cu avantaje suplimentare pentru utilizatorii macOS

OpenAI a lansat oficial aplicația ChatGPT pentru desktop pe macOS, accesibilă acum pentru toți utilizatorii care dețin un Mac cu Apple Silicon și rulează macOS Sonoma sau o versiune mai recentă.

Lansarea a fost inițial limitată la abonații Plus, dar acum este disponibilă pentru toată lumea.

Citește și: Showrunner, serviciul de streaming unde tot conținutul este creat de AI. Cam așa va arăta Netflix în viitor

OpenAI a lăsat Microsoft pe locul doi, după Apple

Este remarcabil că ChatGPT are acum un client oficial pentru macOS înainte de a avea unul pentru Windows, deși Microsoft este unul dintre cei mai importanți parteneri ai OpenAI.

O posibilă explicație este integrarea Microsoft CoPilot, alimentată de OpenAI, în Windows 11, ceea ce a redus necesitatea unei aplicații separate pentru acest sistem de operare.

Citește și: S-a lansat Lawren.ai, primul asistent virtual juridic, creat de români

OpenAI colaborează și cu Apple pentru dezvoltarea Apple Intelligence, care urmează să fie lansat mai târziu în acest an, cu excepția Europei.

Aplicația pentru Mac include un scurtătură de tastatură (implicit opțiune-spațiu, dar personalizabilă) pentru a putea introduce rapid întrebări pentru chatbot de oriunde în macOS.

În rest, reflectă aspectul și funcționalitatea site-ului ChatGPT, inclusiv GPT-uri personalizate, dar sub formă de aplicație nativă. Utilizatorii pot încărca fișiere, fotografii și capturi de ecran direct în aplicație.

Aplicația ChatGPT pentru macOS poate fi descărcată și instalată de pe site-ul OpenAI.

Citește și: Pe scurt, în viitor, cei ce lucrează în domeniile creative își vor pierde locurile de muncă din cauza inteligenței artificiale