Primele probleme cu Android 15 beta 3. Ce îi enervează pe utilizatori

În versiunea Android 15 Beta 3, a fost identificată o problemă care face ecranul de blocare practic inutil pentru gestionarea notificărilor, solicitând autentificare constantă la fiecare atingere. Nu toți utilizatorii întâmpină această dificultate, totuși.

Ce se întâmplă în cea mai recentă variantă de Android

În momentul în care dispozitivul este blocat, orice atingere sau glisare pe ecranul de blocare va aduce ecranul pentru introducerea codului PIN.

Citește și: Cum verifici durata de viață a bateriei telefonului tău Android și când știi că e timpul s-o schimbi

Funcțiile de play/pause pe playerul media par să fie excepții, dar orice altă acțiune, inclusiv atingerea pentru gestionarea acțiunilor din notificări, precum ștergerea în Gmail sau extinderea/îndepărtarea alertelor, va cere imediat autentificare.

Poți reveni, glisând de pe margini, pentru a continua acțiunea anterioară, cum ar fi trierea emailurilor în exemplul dat, dar este necesară deblocarea în continuare la fiecare etapă.

Această problemă face ca ecranul de blocare să fie practic ineficient în gestionarea notificărilor în Android 15 Beta 3. Există momente când nu vrei să deblochezi telefonul.

Citește și: Noul Android este aici. Ce schimbări aduce varianta 15 beta, înainte de varianta finală, pentru toată lumea

Soluții există, dar temporare

În cazul în care apare această situație, s-a constatat că repornirea dispozitivului rezolvă problema, însă aceasta revine numaidecât, din păcate.

Unora li se întâmplă cam o dată la două zile necazul ăsta. Uneori se întâmplă de mai multe ori pe zi, în cazul altora.

Modificările în setările de autentificare, cum ar fi activarea/dezactivarea deblocării facială, nu rezolvă această problemă.

Citește și: Noul Samsung Galaxy Z Fold ar putea avea cameră mai bună