Pentax 17, un succes în precomenzi - Compania care a dat lovitura

Compania cunoscută pentru dificultatea de a menține în stoc camerele GR III, Ricoh, se confruntă acum cu o situație similară în ceea ce privește noua cameră Pentax 17.

Precomenzile pentru acest model au depășit cu mult așteptările, iar livrarea tuturor bucăților va dura considerabil de mult.

La doar două zile după anunțul camerei, s-a observat o epuizare masivă a stocurilor, cel puțin în Japonia.

Ricoh a emis un comunicat privind stocurile limitate ale camerei, pe măsură ce precomenzile au reușit să depășească din nou producția.

Citește și: Războiul mirrorless dintre Sony și Canon, câștigat de Nikon? Z6 III, poate cea mai bună opțiune mid-range

Comunicatul oficial Ricoh

Într-un comunicat tradus din japoneză, Ricoh le-a mulțumit clienților pentru susținerea continuă și informează că, datorită numărului mare de precomenzi și a situației actuale de aprovizionare, livrarea camerei va dura mai mult decât era prevăzut inițial.

Pentru clienții care au plasat deja comenzi, camera poate fi livrată după data de lansare din 12 iulie 2024.

Ricoh Japonia a anunțat, de asemenea, că va opri temporar acceptarea comenzilor pe site-urile oficiale până când va avea o perspectivă clară asupra capacității de aprovizionare. Compania și-a cerut scuze clienților și tuturor părților implicate pentru inconvenientele cauzate.

Citește și: Camera foto sau fotograful? Ce contează mai mult?

Situația este similară și în SUA

În SUA, pagina de produs pentru Pentax 17 nu mai permite precomenzile pentru cameră.

Totuși, kitul Pentax 17, care include două role de film, două cupoane pentru procesarea filmului și o garanție extinsă de doi ani, este disponibil pentru achiziție imediată.

Inițial, Ricoh anunțase disponibilitatea camerei la „sfârșitul lunii iunie”, dar data menționată în comunicatul de scuze este 12 iulie.

Cu toate acestea, clienții vor primi camera după această dată din cauza stocurilor limitate. Dealerii din SUA nu au oferit o dată specifică de expediere la momentul publicării.

Succesul camerei Pentax 17 este un motiv de bucurie pentru Ricoh. Având în vedere că Proiectul Pentax Film nu a fost destinat unui singur model de cameră, cererea ridicată pentru Pentax 17 va stimula probabil dezvoltarea de noi camere pe film în viitor.

Citește și: Panasonic a dezvăluit noua cameră Lumix GH7. Merită să o cumperi? Și dacă da, pentru ce?