Windows 11 devine și mai bun. Microsoft pregătește funcții noi

Microsoft a oprit dezvoltarea Windows Subsystem for Android, îngreunând rularea aplicațiilor Android pe dispozitivele Windows 11, dar continuă să adauge funcționalități care îmbunătățesc integrarea dintre Android și Windows.

Recent, compania a introdus o nouă funcție în aplicația Phone Link, care permite utilizatorilor să trimită fișiere direct de pe dispozitivul Windows pe telefonul Android.

Citește și: Windows 11 face casă bună cu Android. Ce opțiune nouă va exista

O nouă funcție pentru Windows 11

Acum, Microsoft a dezvăluit o nouă funcție care duce integrarea dintre Android și Windows 11 la un nivel superior.

Microsoft a început să lanseze o nouă funcție pentru utilizatorii Windows Insiders din Beta Channel, care aduce dispozitivul Android direct în meniul Start al PC-ului cu ultimul Windows.

Deși funcționalitatea generală rămâne neschimbată, utilizatorii pot vedea și gestiona dispozitivul Android direct prin noua bară laterală din meniul Start al laptopului sau PC-ului Windows.

Această bară laterală este afișată lângă meniul Start în Windows. În bară, utilizatorii pot vedea o previzualizare a telefonului, starea bateriei și conectivitatea în partea de sus.

Mai jos, pot gestiona mesaje, apeluri și fotografii direct din meniul Start. De asemenea, pot relua anumite aplicații și activități exact de unde au rămas pe telefon.

De exemplu, cu aplicațiile compatibile, utilizatorii pot continua să trimită mesaje text pe laptopul Windows de unde au rămas pe telefonul Android.

Deși funcția pare foarte utilă, dezavantajul este lipsa informațiilor despre disponibilitatea sa pentru utilizatorii de Windows 11 în versiunea stabilă.

Citește și: Windows 11, update nou – Sau de ce îți merge laptopul „prost”

Încă nu este disponibilă pentru toată lumea

Funcția este în prezent disponibilă doar pentru utilizatorii Windows 11 Insider Preview Build 22635.3790 și versiuni superioare și necesită aplicația Phone Link versiunea 1.24052.124.0 sau mai recentă.

Chiar și cu aceste cerințe îndeplinite, se pare că Microsoft lansează treptat funcția pe partea de server.

Odată ce funcția va fi disponibilă, utilizatorii o vor putea activa accesând Setări → Personalizare → Start.

Deși funcția nu este încă disponibilă pentru toate dispozitivele, este promițător să vedem cum Microsoft îmbunătățește integrarea cu Android cu fiecare actualizare.

Capacitatea Phone Link de a folosi Android-ul ca webcam este deja una dintre uneltele mele preferate, și cu PC-urile Copilot+ bazate pe Snapdragon X Elite la orizont, aceasta ar putea deveni soluția mea preferată pentru productivitate multiplatformă.

Citește și: Cum să instalezi Windows 11 în 2024 – Tot ceea ce trebuie să știi