NASA trimite o „stea artificială” pe orbita Pământului. Motivul pentru care face asta

NASA trimite o „stea artificială” în orbita Pământului. Motivul pentru care face asta

NASA trimite o „stea artificială” în orbita Pământului. Motivul pentru care face asta

Astronomii de la NASA, de obicei, se ocupă cu obiecte foarte mari, telescoape uriașe, galaxii gigantice și stele masive care explodează.

Totuși, unul dintre cele mai revoluționare instrumente astronomice ale deceniului este un mini-satelit de mărimea unei cutii de pâine.

Acest satelit va acționa ca o stea artificială pentru ca astronomii să o poată observa de pe Pământ, permițându-le să măsoare mai precis strălucirea obiectelor spațiale și să înțeleagă mai bine unele dintre cele mai mari mistere ale universului, cum ar fi energia întunecată.

Citește și: Istoria găurilor negre supermasive, dezvăluită prin raze X

Misiunea NASA nu costă deloc puțin

NASA a aprobat recent misiunea Landolt Space Mission, în valoare de 19,5 milioane de dolari, pentru a lansa acest mini-satelit pe orbita Pământului.

Mini-satelitul, numit CubeSat, este proiectat să orbiteze Pământul de la o distanță considerabilă, astfel încât viteza sa va coincide cu rotația Pământului, apărând fix pe cerul nopții și fiind o țintă ușor de reperat pentru telescoape.

CubeSat va lansa lasere către observatoarele de pe Pământ pentru a-i ajuta pe astronomi să studieze stelele, oferindu-le un punct de referință precis pentru calibrarea telescoapelor.

Această stea artificială este superioară unei stele reale deoarece astronomii vor ști exact câtă lumină emite.

CubeSat, numit Landolt în onoarea astronomului Arlo Landolt, va emite lasere cu un număr specific de fotoni, permițând astronomilor să-și calibreze telescoapele pentru măsurarea luminii.

Aceasta va elimina multe dintre presupunerile actuale când folosesc stelele reale pentru calibrare.

Problema este că nu există o modalitate de a ști exact câtă lumină emit stelele reale, deoarece nu putem trimite o sondă pentru a măsura cu precizie strălucirea lor.

Citește și: Pământul nu ar mai orbita Soarele, în acest moment. Ce se întâmplă, de fapt, fenomenul din spate

Landolt îi va ajuta pe astronomi să măsoare lumina emisă de stele cu o precizie de 10 ori mai mare decât estimările actuale

În plus, atmosfera Pământului absoarbe o mare parte din lumina din spațiu, afectând calibrările făcute de astronomi.

Landolt îi va ajuta pe astronomi să măsoare lumina emisă de stele cu o precizie de 10 ori mai mare decât estimările actuale.

Landolt va revoluționa astronomia, deoarece întreaga astronomie se bazează pe lumină, iar cunoașterea exactă a cantității de lumină primite este esențială.

Acest satelit va ajuta astronomii să înțeleagă detalii minute din datele lor, permițându-le să studieze mai precis stelele, supernovele și expansiunea universului, contribuind la înțelegerea forței invizibile numite energie întunecată.

Richey-Yowell consideră că acest instrument va fi revoluționar pentru astronomie, permițând o înțelegere mai profundă a universului.

Citește și: Economia SUA, susținută de NASA. Cum s-a întâmplat „minunea”

Verified by MonsterInsights