Showrunner, serviciul de streaming unde tot conținutul este creat de AI. Cam așa va arăta Netflix în viitor
Dacă te-ai întrebat vreodată dacă inteligența artificială poate înlocui creativitatea umană în producția de filme și seriale, Showrunner îți oferă șansa să descoperi răspunsul.
Platforma de streaming Showrunner, creată de startup-ul Fable Studio din San Francisco, promite să fie „Netflix-ul inteligenței artificiale”, conform CEO-ului Edward Saatchi.
Această platformă le permite utilizatorilor să creeze și să modifice propriile show-uri cu ajutorul AI.
Ce este Showrunner?
Showrunner combină tehnologia AI cu creativitatea utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea de a genera noi episoade sau de a modifica seriale existente.
Utilizatorii pot alege să personalizeze poveștile sau să lase AI-ul să facă toată treaba.
„Dacă ai terminat toate episoadele dintr-un serial, poți apăsa pe un buton care îți permite să creezi propriul episod.
Poți spune despre ce vrei să fie sau poți lăsa inteligența artificială să-l facă singură”, explică Saatchi.
Conținut original și personalizat?
Deși platforma va include și seriale create de oameni, majoritatea show-urilor „originale” de pe Showrunner sunt animații.
Un exemplu este Exit Valley, un serial cu un stil de animație similar cu South Park, descris ca fiind un amestec între The Boys și Silicon Valley.
Primul episod este deja disponibil pentru vizionare, oferind un exemplu concret al capacităților AI.
Editare prin prompturi și recompense pentru utilizatori
Showrunner le dă voie utilizatorilor să editeze serialele cu ajutorul unor prompturi, adăugând scene sau dialoguri noi.
Saatchi menționează că dacă un episod creat de un utilizator este foarte bun, acesta poate fi integrat în platformă, iar creatorul va fi recompensat financiar și va fi menționat pe IMDB.
Citește și: Netflix își schimbă aspectul pe televizor. Ar putea semăna cu YouTube
Viitorul este incert
Deși ideea de a folosi AI pentru a crea conținut a fost intens criticată, Showrunner încearcă să demonstreze potențialul acestei tehnologii.
Totuși, controversa din jurul utilizării AI în industria filmului și greva SAG-AFTRA de anul trecut ar putea reprezenta un mare obstacol.
Chiar dacă Showrunner reușește să producă conținut de calitate, existența sa ar putea fi amenințată de reacția negativă din partea Hollywood-ului.
Deși viitorul este incert din cauza controverselor legate de AI, platforma ar putea revoluționa modul în care consumăm și creăm filme și seriale.
Rămâne de văzut dacă această nouă tehnologie va reuși să câștige teren într-o industrie atât de competitivă și tradiționalistă precum cea a divertismentului.
Citește și: Alta ar fi fost viața dacă Tim Burton ar fi regizat aceste filme