Meta, compania care copie absolut orice. Strategia lui Mark Zuckerberg, bazată pe furt intelectual

Meta, compania din spatele Facebook și Instagram, este cunoscută pentru obiceiul prost de a copia caracteristici ale competitorilor și de a-și consolida cota de piață. Probabil singurul lucru original: Facebook.

Însă acum, ByteDance, compania din spatele TikTok, pare să întoarcă situația pe dos pentru Meta, anunțând lansarea unei aplicații concurente cu Instagram.

Citește și: Instagram se joacă cu nervii tăi. Cum nu vei mai putea da skip la reclame

Whee, aplicația de la fondatorii TikTok, noul concurent pentru Instagram, de la Meta

ByteDance a lansat recent, fără multă vâlvă, o aplicație nouă numită Whee, destul de asemănătoare cu Instagram.

Deși nu poate fi catalogată drept un clonă perfectă a Instagram, asemănarea este remarcabilă.

Aplicația este disponibilă pe Android în mai multe țări, dar nu și în Statele Unite (motivul rămâne deocamdată necunoscut), și pune accent pe o experiență personală de partajare, în loc de una publică.

Spre deosebire de conturile publice de pe Instagram, Whee se concentrează pe partajarea exclusivă a fotografiilor cu prietenii.

Acest aspect este clar susținut de mesajele de marketing ale aplicației, precum Share with friends only și Made for friends.

Aceasta contrastează și cu TikTok, platformă care folosește un algoritm ce facilitează ca conținutul să ajungă ușor la persoane complet străine.

Citește și: Cum îți schimbi numele pe Instagram, metoda simplă

Cum arată, cum se comportă, noul concurent Instagram

Interfața Whee este simplă, cu tab-uri pentru cameră, feed și mesaje, similar cu Instagram. Există și un buton de notificare asemănător cu cel de pe Instagram.

În plus, lansarea Whee nu este singura mișcare recentă a ByteDance în domeniul rețelelor de socializare.

Recent, tot ei au lansat și TikTok Notes, o platformă care combină elemente de la Instagram cu componente specifice Twitter/Threads.

Este posibil ca aceste lansări să facă parte dintr-o strategie de lungă durată a gigantului chinez, însă detaliile reprezintă încă o necunoscută.

Nu există informații despre o lansare globală a Whee. Lansarea discreta poate fi considerată o formă de soft launch, cu posibilitatea ca ByteDance să retragă aplicația înainte de a atinge o audiență mai mare.

Trebuie să știi că, în momentul de față, nu poți descărca Whee din România, dar cine știe ce ne rezervă viitorul, nu?

În plus, luând în calcul numărul mare de aplicații de social media, din ultima perioadă, chiar avem nevoie de una nouă?

Citește și: TikTok i-ar putea lăsa pe unii utilizatori să publice clipuri de 60 de minute