REVIEW Cazul Asunta – documentarul atipic de pe Netflix care îți demonstrează că demonii sunt în noi, nu în cărți

REVIEW în limba română Cazul Asunta Netflix

REVIEW în limba română Cazul Asunta Netflix

În cazul în care obișnuiești să te uiți la documentare „true crime” (crime adevărate), Cazul Asunta s-ar putea să fie întocmai ce îți trebuie pentru un weekend simplu în care nu vrei să ieși din casă fie că-i prea cald sau prea frig (în funcție de momentul în care citești acest review).

Deși nu este făcut întocmai ca un documentar clasic, fiind mai degrabă o piesă de teatru decât o relatare unu la unu, află că vorbim despre un caz real, iar producătorii promit că nu au schimbat mare lucru, în afara câtorva detalii (probabil nume) pentru a proteja identitatea anumitor persoane care și-au dorit acest lucru.

Citește și: REVIEW Mayor of Kingstown – serialul care îți arată milioanele de nuanțe de gri ale vieții

Cazul Asunta, de pe Netflix – despre ce este vorba

Atât în viața reală, cât și în documentar, aflăm despre Asunta, o fată de origine chineză, adoptată e un cuplu de spanioli din clasa de mijloc superioară.

Oameni cu suficienți bani, dar fără copii care, cel puțin aparent, se bucură de fiica lor și de evoluția firească a copilei.

Totul se sfâșește atunci când Asunta, acum în vârstă de 12 ani, este dată dispărută de părinții ei, ca mai apoi să fie găsită decedată la marginea unei alei, pe timp de noapte, la scurt timp de la declașarea raportului de persoană dispărută.

De aici, potopul, deoarece poliția începe să-i suspecteze pe cei doi soți.

Citește și: REVIEW Bridgerton – „Telenovela” pseudo-istorică cu iz de Wes Anderson care îți ridică buna dispoziție

Cum să te miri când credeai că le-ai aflat pe toate

Și când credeai că le-ai văzut pe toate, apare deznodământul în cazul Asunta, unul șocant, unul pe care nu-l crezi posibil, dacă este să judeci cu inima, nu cu bucata de creier din dotare.

Nimic nu este ceea ce pare: nu părinții, nu poliția, iar la sfârșit rămâi blocat pe un sentiment de deznădeșde care te obligă să nu știi în cine să mai ai încredere în această viață.

Ți-aș povesti mai multe, însă ideea este să vezi tu documentarul de pe Netflix.

Ca sfat bonus, încearcă să nu cauți detalii despre cazul real pe Google cât urmărești miniseria documentară. Nu de alta, dar dacă eu nu vreau să-ți stric plăcerea, de ce ți-ai face-o cu mâna ta?

Citește și: REVIEW Colors of Evil: Red – filmul polițist polonez de pe Netflix care îți amintește de Clanul (da, ăla de la PRO TV)

Verified by MonsterInsights