Google Discover introduce mult-așteptata bară de căutare, dar nu pentru toată lumea
Atunci când vine vorba despre interfața de utilizator a Android, experții din industrie concluzionează că aplicațiile Google nu au suficiente bare de navigare în partea de jos.
Este greu să folosești telefonul cu o singură mână dacă elementele importante ale interfeței sunt în partea de sus a ecranului, inaccesibile celor cu telefoane mici sau mâini mari.
Citește și: ChromeOS seamănă din ce în ce mai mult cu Android. Mișcarea Google care s-ar putea să funcționeze
Planurile Google
Cu toate acestea, există semne că gigantul începe să implementeze elemente UI concentrate în partea inferioară a ecranului.
În aprilie, spre exemplu, au fost observate teste cu o bară de căutare în partea de jos pe unele telefoane, iar anul trecut, Chrome pentru iOS a mutat bara de adrese în partea de jos.
Acum, compania testează destul de timid o nouă funcționalitate în partea inferioară a interfeței.
Dacă utilizezi versiunea beta a aplicației Google pentru a deschide un site web, s-ar putea să observi o nouă bară de căutare persistentă în partea de jos.
Citește și: Ce este și cum funcționează ChromeOS, sistemul de operare de la Google bazat pe Linux
Bara de căutare mult-așteptată
Potrivit 9to5Google, este necesar să folosești cea mai recentă versiune beta a aplicației Google (v15.24) pentru a vedea aceste modificări, dar ele nu sunt disponibile pe toate telefoanele. Nu acum, cel puțin.
Dacă ești unul dintre utilizatorii norocoși, ar trebui să vezi o bară de căutare în partea de jos a browserului Chrome când deschizi o pagină din aplicația Google.
Din ce știm până acum, se pare că aceasta ocupă puțin spațiu pe ecran, dar nu suficient cât să afecteze experiența de utilizare.
Cum te prinzi dacă ești unul dintre utlizatorii norocoși
Pentru a verifica dacă aceste funcționalități sunt disponibile pentru tine, asigură-te că deschizi paginile web în aplicație și nu printr-un alt browser.
Deschide aplicația Google și atinge imaginea profilului din colțul din dreapta sus.
Selectează Setări (poate fi necesar să derulați puțin în jos). Derulează și atinge Alte setări. Verifică dacă comutatorul pentru Deschiderea paginilor web în aplicație este activat.
Dacă nu ai fost selectat pentru test, nu poți face mare lucru, trebuie numai să aștepți până va fi disponibilă la scară largă.
Citește și: Ce înseamnă „Google”, de fapt. Originea numelui celui mai folosit motor de căutare