Trucuri din aeroport - Greșeala pe care o fac mulți cu bagajele și poate duce la pierderea acestora

Cum sezonul vacanțelor este în plină desfășurare, lucrătorii din aeroport au dezvăluit de ce pasagerii ar trebui să evite legarea panglicilor de valize dacă își înregistrează bagajele înainte de zbor.

Mulți oameni își leagă panglici colorate în jurul mânerului valizelor pentru a le recunoaște ușor atunci când își ridică bagajele de pe carusel la sosire.

Cauza pentru care îți pierzi bagajul

Cu toate acestea, puțini știu că aceasta este o cauză semnificativă a pierderii bagajelor în aeroporturi.

Motivul este că etichetele de identificare sunt, de obicei, atașate de mânerul bagajului, iar panglicile pot împiedica scannerul să citească corect informațiile.

„Panglicile pe care oamenii le leagă de valize pentru a le ajuta să le identifice pot cauza probleme cu scanarea bagajului în sala de bagaje.

Dacă bagajul nu poate fi scanat automat, poate ajunge la procesarea manuală, ceea ce ar putea însemna că bagajul tău nu ajunge la zbor”, a explicat un manipulator de bagaje de la Aeroportul Dublin pentru revista irlandeză RSVP Live.

Citește și: Inițiativă pentru combaterea abandonării deșeurilor pe plaje. BAT România va instala panouri pentru sensibilizare

Alte sfaturi utile pentru momentele când ești într-un aeroport

Ca un alt sfat, el a adăugat că ar trebui să îndepărtezi întotdeauna autocolantele și etichetele vechi de pe bagaj, deoarece acestea pot confunda, de asemenea, procesul de scanare.

Acest lucru poate părea evident pentru călătorii experimentați, iar lucrătorul în aeroport a avut și un sfat special pentru cei care iubesc dulciurile: nu împacheta niciodată marțipan în bagaje.

Se pare că acesta are o densitate foarte similară cu unele explozibili și s-ar fi întâmplat în trecut să declanșeze alarme de securitate la aeroport.

Citește și: Wizz Air îți dă bilete de avion aproape „moca”. Cum obții discount-urile