Adobe îi bagă în ceață pe utilizatori. Ce se întâmplă cu Firefly AI, la ce duce lipsa de comunicare

În momentul în care Adobe a lansat Firefly AI generativ, a menționat că utilizarea acestuia va fi limitată de ceea ce numește Credite Generative.

Aceste limitări vor include toate instrumentele alimentate de Firefly în Photoshop și Lightroom.

Adobe a clarificat că un utilizator nu va pierde accesul la funcțiile AI generative chiar dacă rămâne fără Credite Generative.

După ce numărul de credite specifice planului este atins, utilizatorii pot continua să utilizeze funcțiile AI generative pentru a crea grafică vectorială sau imagini de rezoluție standard, dar utilizarea acestor funcții poate fi mai lentă.

Citește și: Nikon „te învață să pescuiești”. Cum îți repari singur camera foto, dar cu riscuri

Adobe a început să urmărească utilizarea Firefly pe utilizator începând cu începutul anului 2024

Fotografilor și designerilor grafici probabil că nu le-a fost clar că munca lor în Photoshop implică utilizarea de credite generative, deoarece compania nu a fost foarte transparentă în acest sens.

Deși Adobe nu a alertat în mod proactiv utilizatorii despre această schimbare, compania are o pagină de întrebări frecvente (FAQ) detaliată care include aproape toate informațiile necesare pentru a înțelege modul în care funcționează Creditele Generative în aplicațiile sale.

Începând cu 17 ianuarie 2024, Adobe a început să impună limite de credite generative „pe planuri selecte” și să urmărească utilizarea pe toate planurile.

În timp ce utilizatorii nu vor primi notificări în aplicație cu privire la aceste limite, odată ce Adobe va impune limitele Credite Generative în Photoshop și Lightroom, utilizatorii se pot aștepta la o notificare în aplicație.

În prezent, utilizatorii pot vedea numărul de credite generative rămase făcând clic pe imaginea de profil de pe site-ul Firefly sau în aplicația Adobe Creative Cloud.

Citește și: Îmbunătățirea Adobe Lightroom pe care fotografii o vor iubi. Inteligența artificială, baza tuturor schimbărilor

Ce trebuie să știi despre Creditele Generative

Creditele Generative se reînnoiesc lunar, nu se transferă și nu pot fi partajate între utilizatori. Numărul de credite oferit depinde de nivelul contului utilizatorului.

De exemplu, utilizatorii planului All Apps primesc 1,000 de credite pe lună, în timp ce cei din planurile single app pentru Photoshop, Illustrator, Premiere Pro și altele primesc 500 de credite pe lună.

Adobe a început să perceapă credite pentru utilizarea unor funcții AI generative din Photoshop și Lightroom, cum ar fi Generative Fill și Generative Expand, și alte instrumente aflate în beta.

Trebuie menționat că utilizatorii sunt taxați pentru utilizarea acestor funcții beta, chiar dacă Adobe nu impune încă limitele pentru majoritatea planurilor.

Lipsa de notificări clare și informații precise creează confuzie și nemulțumire printre utilizatori, sugerând că Adobe nu gestionează eficient comunicarea cu clienții săi cu privire la aceste modificări.

Citește și: Alternative ChatGPT – Cum să ieși din „cultul religios” al OpenAI