Alternative ChatGPT - Cum să ieși din „cultul religios” al OpenAI

În cazul în care cauți alternative pentru ChatGPT, există câteva opțiuni bune de luat în seamă, fiecare cu caracteristici și capacități unice, după cum vei afla în cele ce urmează.

Ce alternative ChatGPT ai

  1. Microsoft Copilot: Integrează GPT-4 Turbo cu aplicațiile Microsoft, cum ar fi Word și Excel, oferind sugestii personalizate și instrumente de productivitate îmbunătățite. De asemenea, oferă acces la internet prin Bing pentru informații actualizate. Este, în general, gratuit, cu o versiune pro disponibilă pentru 30 dolari/utilizator/lună​ (Beebom)​​ (Fireflies)​.
  2. Claude 3: Dezvoltat de Anthropic și susținut de Google și Amazon, Claude 3 oferă o fereastră de context mare de 200K de tokeni și poate gestiona date extinse. Suportă limbi diverse și generarea de cod. Versiunea gratuită folosește modelul Sonnet, în timp ce modelul Opus este disponibil pentru 23,60 dolari/lună​ (Beebom)​.
  3. Meta AI: Utilizează modelele Llama 3 și este disponibil prin diverse platforme, cum ar fi WhatsApp și Instagram. Suportă generarea de imagini și performează bine în sarcini complexe, deși este în prezent limitat la anumite regiuni și necesită un cont Facebook​ (Beebom)​.
  4. YouChat: Integrat în motorul de căutare You.com, YouChat oferă capacitatea de căutare conversațională, asistență pentru programare și funcții de confidențialitate. Este gratuit de utilizat, cu o versiune premium disponibilă pentru 15 dolari/lună​ (Fireflies)​.
  5. Perplexity AI: Un motor de căutare AI cunoscut pentru precizia sa în rezumarea informațiilor și generarea de rapoarte detaliate. Suportă peste 28 de limbi și oferă transparență prin creditarea surselor originale. Versiunea gratuită și Pro sunt disponibile, cea din urmă costând 20 dolari/lună​ (Fireflies)​.
  6. Jasper: Ideal pentru creatori de conținut, Jasper oferă instrumente pentru generarea de conținut cu o durată mai mare, postări pe rețelele sociale și materiale de marketing. Se integrează cu Google Search pentru verificarea faptelor și oferă analize de conținut. Prețurile încep de la 39 dolari/utilizator/lună​ (Fireflies)​.

Aceste alternative oferă o gamă de caracteristici care pot satisface nevoi diferite, de la crearea de conținut la gestionarea avansată a datelor și AI conversațională.

Credem că, în definitiv, ține de tine ce anume alegi. Important este să știi ce vrei de la inteligența artificială.

Citește și: iPhone ar putea primi Google Gemini, dar și alte modele de inteligență artificială