Google Lens pe YouTube, o realitate. Cum funcționează noul update?

În încercarea de a face lucrurile un pic mai interesante, bara de căutare din YouTube pentru Android a primit o nouă integrare Google Lens.

Pentru cei care au această opțiune activată, deschiderea paginii de căutare pe întregul ecran îți arată o iconiță Google Lens în colțul din dreapta sus.

Citește și: YouTube se schimbă și n-o să-ți placă

Ce trebuie să știi

Fiind situată între bara și microfonul (cu funcția Hum to Search), acesta are menirea de a deschide Google Lens la interfața camerei cu care sper că ești deja familiarizat, de vreme ce este una dintre cele mai utile aplicații pe care le-a lansat vreodată Google.

Google Lens este folosit pentru identificarea obiectelor și pentru OCR (recunoașterea optică a caracterelor) pentru a evidenția textul dacă nu este identificat altceva.

Citește și: E oficial, nu mai poți vedea aproape nimic pe YouTube cu AdBlocker

Cum funcționează Google Lens în bara de căutare YouTube

De exemplu, să zicem că faci o fotografie unui Samsung A52 5G și instrumentul de căutare vizuală returnează răspunsul „Căutare pe YouTube”.

Apăsând pe un rezultat introducea înainte doar acea interogare în căutarea YouTube. Evident, există și o opțiune mai cuprinzătoare și anume „Căutare pe Google”.

Aceasta este o extindere destul de simplă a căutării vizuale și reflectă modul în care Google dorește să ofere oamenilor mai multe modalități de a găsi lucruri în afara textului și vocii.

Google Lens în căutarea YouTube încă nu este implementat la scară largă (există posibilitatea să nu o ai încă), dar apare pe toate dispozitivele conectate la același cont. Iconița Lens apare și în partea de sus a paginii de rezultate a căutării.

Citește și: Scurgere uriașă de date la Google. Gigantul a cam „călcat pe bec”