Elon Musk face un pas în spate. Procesul împotriva OpenAI, anulat

Elon Musk a renunțat la un proces împotriva OpenAI cu o zi înainte ca un judecător din instanța de stat din California să fie programat să audieze cererea de respingere a OpenAI.

Procesul lui Musk, care a fost depus în februarie, i-a acuzat pe cofondatorii OpenAI, Sam Altman și Greg Brockman, de încălcarea statutului nonprofit al companiei și de prioritizarea profiturilor în detrimentul utilizării AI pentru a ajuta umanitatea.

Citește și: Implanturile pe creier iau avânt în lumea lui Elon Musk. Neuralink se pregătește pentru al doilea pacient

Ce reproșa magnatul?

În plângerea de 35 de pagini, Musk a susținut că OpenAI a devenit o „subsidiară de facto cu sursă închisă” a Microsoft, care a investit 13 miliarde de dolari în companie și deține un pachet de 49% din acțiuni.

Microsoft folosește tehnologia OpenAI pentru a alimenta Copilot, uneltele generative AI ale companiei care sunt profund integrate în produse precum Windows și Office.

OpenAI ar fi cerut atunci anularea procesului, argumentând că Musk ar folosi orice informație apărută ca rezultat pentru a obține acces la „documentele și tehnologia proprietară” ale companiei. Compania a mai spus că nu exista niciun acord de fondare pe care să-l fi încălcat.

OpenAI și avocatul lui Elon Musk, Alex Spiro, nu au răspuns la o cerere de comentariu din partea Engadget.

Citește și: VIDEO Ce șanse are Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu să lovească Pământul

Elon Musk este unul dintre fondatorii OpenAI

Musk, care a fost unul dintre fondatorii OpenAI în 2015, a părăsit compania trei ani mai târziu după dezacorduri privind direcția organizației.

El conduce xAI, un startup AI care produce Grok, un rival al ChatGPT, integrat în X și disponibil pentru utilizatorii plătitori. xAI a strâns recent o rundă de finanțare de 6 miliarde de dolari de la investitori de top, inclusiv Andreessen Horowitz și Sequoia Capital.

Luni, Elon Musk a declarat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale după ce Apple a integrat ChatGPT în sistemele sale de operare printr-un parteneriat cu OpenAI.

Citește și: Elon Musk crede cu tărie că inteligența artificială ne va fura locurile de muncă în viitor