Amsterdam va elimina camerele fabricate în China din cauza îngrijorărilor legate de spionaj și drepturile omului

Amsterdam va elimina camerele fabricate în China din cauza îngrijorărilor legate de spionaj și drepturile omului

Amsterdam va elimina camerele fabricate în China din cauza îngrijorărilor legate de spionaj și drepturile omului

Autoritățile locale din Amsterdam au anunțat planuri de a elimina camerele de securitate și trafic fabricate în China, citând îngrijorări legate de spionaj și încălcări ale drepturilor omului.

Această măsură urmează unei decizii similare luate de Regatul Unit.

Îngrijorări legate de supraveghere și drepturile omului. Ce implicație are China

Administratorul din Amsterdam, Alexander Scholtes, a declarat luni că orașul va elimina treptat cele 1.280 de camere chinezești utilizate pentru supraveghere și monitorizarea traficului în următorii cinci ani.

Decizia vine după apariția unor îngrijorări că imaginile capturate de aceste dispozitive ar putea fi transmise către producător sau guvernul chinez.

În declarația sa, Scholtes a subliniat temerile privind implicarea producătorilor chinezi de camere în încălcări ale drepturilor omului în China, în special împotriva minorității uigure.

El a menționat: „De asemenea, transmitem un semnal puternic către piață pentru a găsi alternative la sistemele de camere chinezești”.

Citește și: Google Chrome, la zi – Updatează-ți browserul, îmi vei mulțumi mai târziu

Acțiunea similară a Regatului Unit

Decizia Amsterdamului reflectă o măsură luată de Regatul Unit luna trecută, unde tehnologia de supraveghere fabricată în China va fi eliminată din locurile sensibile până în aprilie 2025.

Guvernul britanic a raportat că jumătate din sistemele de camere chinezești din aceste locații au fost deja înlocuite.

Oficialii americani au acuzat, de asemenea, companiile Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. și Zhejiang Dahua Technology Co. de implicare în abuzuri asupra drepturilor omului împotriva uigurilor din China. În plus, există acuzații că Beijingul folosește imaginile de supraveghere colectate în Occident în scopuri proprii.

Controversa privind tehnologia deținută de China se extinde dincolo de camerele de supraveghere.

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat o legislație în aprilie pentru a interzice aplicația populară de socializare TikTok în Statele Unite, cu excepția cazului în care proprietarul chinez își vinde participația în decurs de un an. DJI, un brand de top în domeniul camerelor de consum, este, de asemenea, sub scrutin.

Congresmena Elise Stefanik (R-NY) a argumentat că dronele DJI „prezintă riscul de securitate națională al TikTok, dar cu aripi”, cerând eliminarea lor din SUA.

În replică, DJI a negat aceste acuzații, afirmând că dronele lor nu colectează jurnale de zbor, fotografii sau videoclipuri în mod implicit și că compania nu este o entitate militară.

Citește și: WhatsApp adaugă securitate suplimentară. Ce este nou la serviciul de mesagerie al Meta

Verified by MonsterInsights