Ultimul browser care nu se dăduse cu AI - DuckDuckGo se aliniează Google și Bing

În zilele noastre, tot mai multe companii intră în lumea AI, inclusiv motoarele de căutare mari precum Google și Bing. Prin urmare, nu este surprinzător că și alții vor să se alăture acestei tendințe.

DuckDuckGo experimentează de ceva vreme AI generativ printr-o funcție de căutare, dar acum introduce și un chatbot pentru scopuri generale de procesare a inteligenței artificiale.

DuckDuckGo a lansat noua funcție AI Chat, o modalitate gratuită și anonimă de a accesa chatboți AI populari, precum GPT 3.5 Turbo de la OpenAI și Claude 3 Haiku de la Anthropic.

Compania dorește să se diferențieze de alți creatori de chatboți AI prin punerea în prim-plan a confidențialității și anonimității, ceea ce este probabil apreciat de cei îngrijorați de modul în care OpenAI și alții colectează date pentru a antrena inteligența artificială.

DuckDuckGo susține că ca fi atent la integrarea AI și dorește să introducă noi funcții care îmbunătățesc experiența de căutare și navigare fără a compromite confidențialitatea utilizatorilor.

Citește și: Inteligența artificială ar putea crește PIB-ul României, conform unui studiu realizat de Google

Cum funcționează chat-ul pe inteligență artificială de la DuckDuckGo

Chat-ul de la DuckDuckGo prioritizează confidențialitatea utilizatorilor prin anonimizarea chat-urilor și asigurarea că acestea nu sunt folosite pentru antrenarea modelelor AI.

Compania are acorduri cu furnizorii de modele pentru a șterge chat-urile salvate în termen de 30 de zile și pentru a interzice utilizarea lor în scopuri de antrenare.

Instrumentul se integrează perfect cu DuckDuckGo Private Search, permițându-ți să comuți între căutarea tradițională și chat-ul dacă ai nevoie să utilizezi AI Chat în scopuri de cercetare.

DuckDuckGo se chinuie să bage fise în îmbunătățirea continuă și planifică să adauge mai multe modele de chat, puncte de intrare în browser și un plan plătit pentru limite de utilizare mai mari și modele avansate.

Citește și: Cursuri gratuite de inteligență artificială. Google vrea să te învețe să te adaptezi prezentului dominat de AI

DuckDuckGo încă nu se află acolo unde trebuie

În prezent, singura mare limitare este utilizarea GPT 3.5, în timp ce Copilot și ChatGPT folosesc GPT 4 Turbo și respectiv GPT 4.

Cu toate acestea, DuckDuckGo intenționează să adauge mai multe modele în viitor, așa că această problemă ar putea fi rezolvată.

În momentul de față, compania caută activ feedback-ul utilizatorilor pentru a modela dezvoltările viitoare, așa că dacă ești interesat să încerci această funcție, asigură-te că o verifici și oferi feedback-ul necesar.

Poți accesa AI Chat prin diverse canale, inclusiv duck.ai, duckduckgo.com/chat, fila Chat de pe paginile de rezultate ale căutării sau scurtăturile bang (!ai sau !chat).

Citește și: Elon Musk crede cu tărie că inteligența artificială ne va fura locurile de muncă în viitor