Lumix GH7 merită să o cumperi cameră foto

Panasonic a lansat recent noua cameră a sa, numită Lumix GH7, care vine la pachet cu îmbunătățiri semnificative ale sistemului Micro Four Thirds Lumix G.

Această cameră promite performanțe video de excepție datorită unui senzor de imagine BSI CMOS de 25,2 megapixeli și a unui autofocus îmbunătățit cu tehnologie de detectare a fazei.

Citește și: Nikon își depășește propriul record și bifează 120 de milioane de obiective foto produse

Ce aduce nou Lumix GH7

Nucleul camerei GH7 este un senzor de imagine BSI CMOS de 25,2 megapixeli, și are o viteză de citire mai rapidă și o calitate a imaginii îmbunătățită.

De altfel, senzorul, deși are același număr de megapixeli ca cel al modelului GH6, are o arhitectură fundamental diferită și a fost conceput de la zero pentru GH7, integrând performanțele Dynamic Range Boost de la Lumix G9 II.

GH7 se prezintă, de asemenea, cu un autofocus mai bun, datorită introducerii PDAF, și include detecție AI pentru urmărirea oamenilor, animalelor și a vehiculelor.

Camera dispune de stabilizare internă a imaginii care oferă până la 7,5 stopuri de corecție a tremurului și un mod de stabilizare electronică.

Citește și: Probabil cele mai bune camere mirrorless din 2024

La ce să te aștepți pe foto și pe video – adică esențialul

GH7 oferă numeroase opțiuni de înregistrare internă, inclusiv moduri ProRes 422 HQ și ProRes RAW HQ la 5,7K 30p.

Mai mult decât atât, camera suportă înregistrare video 4:2:2 10-bit Full HD până la 240 cadre pe secundă și 4K UHD până la 60p

GH7 este compatibilă cu platforma Camera to Cloud a Frame.io, permițându-ți trimiterea fișierelor video proxy către editori de la distanță și, de asemenea, a fișierelor RAW și JPEG în cloud.

Camera suportă înregistrare audio 32-bit float cu ajutorul adaptorului XLR DMW-XLR2.

GH7 poate înregistra audio pe 4 canale, cu ajutorul a două canale XLR și două canale în portul audio de 3,5 mm al camerei

GH7 este echipată cu un sistem activ de răcire care permite înregistrarea video nelimitată, până la epuizarea spațiului de stocare sau a bateriei.

Este, de asemenea, rezistentă la apă și praf, ideală pentru utilizarea profesională în diverse condiții meteorologice.

Dispune de un vizor electronic OLED de 3,68 milioane de puncte și un joystick cu control îmbunătățit pe opt direcții

Panasonic GH7 va fi disponibilă începând cu luna iulie, la un preț de 2.199,99 de dolari – deci, un pic cam multișor, aș putea spune.

În concluzie, Lumix GH7 nu pare chiar pentru toată lumea, însă dacă ești pasionat, în mod special, de videografie și nu faci rabat de la calitate, poate că investiția nu ar fi una chiar inutilă – cu o singură condiție: să o amortizezi în viitor.

Citește și: Cea mai compactă cameră foto mirrorless full frame de pe piață? Ce știm despre Panasonic Lumix S9

Credit foto antet: techradar.com