Inițiativă pentru combaterea abandonării deșeurilor pe plaje. BAT România va instala panouri pentru sensibilizare

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, BAT România a demarat o nouă ediție a campaniei „Alege Asumat un Oraș Curat”, punându-se accent, în acest fel, pe importanța gesturilor mici și simple în ceea ce privește protejarea mediului.

Campania din acest an se concentrează pe eco-responsabilitate în vacanțe, promovând, de asemenea, păstrarea curățeniei pe plaje și eliminarea deșeurilor care afectează ecosistemele.

Citește și: Binele se întoarce înzecit: Ajungem MARI a sărbătorit zece ani de activitate

Turiștii de pe litoral neglijează, din păcate, curățenia de pe plajele de la Marea Neagră

Sute de mii de turiști vizitează anual litoralul românesc și lasă în urmă cantități semnificative de deșeuri.

Potrivit datelor care există până în acest moment, majoritatea acestor deșeuri sunt din polimeri artificiali (peste 85%), urmate de metale, sticlă, ceramică, cauciuc, hârtie și alte materiale.

Campania BAT își propune să schimbe acest comportament prin mesaje clare și impactante, amplasate strategic pe Autostrada Soarelui și diseminate prin diverse canale media și online.

„Vara asta, lasă doar amintiri la mare, nu deșeuri” sau ”Vara asta, lasă doar urme pe nisip, nu ambalaje” – sunt doar două dintre exemple.

BAT România, recunoscută de Financial Times ca lider în combaterea schimbărilor climatice pentru al patrulea an consecutiv, continuă să promoveze sustenabilitatea.

„Litoralul este unul dintre locurile cele mai afectate de deșeuri la finalul verii. De aceea, atragem atenția asupra responsabilității individuale pentru a păstra curate apele și plajele României”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

Citește și: Ajută animalele nimănui – Help Lăbuș, din Galați, au în grijă mai bine de 1.300 de suflete

Inițiativele BAT se concetrează pe un mediu curat și sănătos

Platforma „Alege Asumat un Oraș Curat” a fost lansată acum șase ani și include campanii anuale de responsabilitate socială.

Angajații BAT România, peste 3.000 la număr, sunt implicați activ în promovarea mesajelor de protecție a mediului și în diverse inițiative ecologice.

În acest an, aceștia au plantat peste 5.000 de copaci în județul Călărași și au implementat măsuri interne pentru reducerea deșeurilor, cum ar fi înlocuirea paharelor de plastic cu căni ceramice, reducând astfel cu peste 2 tone de deșeuri anual.

Prin eforturile legate de sustenabilitate, BAT România a lansat în 2021 un program de colectare pentru reciclarea dispozitivelor glo, extins ulterior pentru dispozitivele de vapat.

Până în prezent, mai bine de 155 de mii de dispozitive au fost colectate prin cele 360 de puncte de colectare active la nivel național, ceea ce poate nu este perfect, dar este un început.