Astrofotografie cu un telefon Samsung. Sigur că da, însă numai dacă ai un telefon mai nou

Modul Astrofotografie, disponibil pe telefoanele Samsung Galaxy, le permite utilizatorilor să captureze imagini spectaculoase ale cerului pe timp de noapte, transformând telefoanele în instrumente puternice pentru observarea stelelor.

Pentru a utiliza această funcție, este necesar să ai instalată aplicația Samsung Expert RAW și să te asiguri că telefonul rulează cel puțin versiunea One UI 5.1. Cu alte cuvinte, te ajută să ai un Samsung un pic mai nou, din păcate.

Citește și: Îmbunătățirea Adobe Lightroom pe care fotografii o vor iubi. Inteligența artificială, baza tuturor schimbărilor

Cum faci astrofotografie dacă ai un telefon Samsung de generație mai nouă

Iată pașii principali pentru a utiliza modul Astrofotografie pe un telefon Samsung Galaxy:

  1. Instalarea și accesarea Expert RAW: Deschide aplicația camerei, accesați secțiunea „Mai multe” și selectează modul Expert RAW. Dacă nu ai instalată această aplicație, telefonul te va redirecționa automat către Galaxy Store pentru a o descărca.
  2. Activarea opțiunilor speciale de fotografie: În modul Expert RAW, atinge pictograma setări din colțul din stânga sus și activați opțiunile speciale de fotografie. Aceasta îți va permite să accesezi setările avansate necesare pentru astrofotografie.
  3. Configurarea telefonului pe un trepied: Este esențial ca telefonul să fie stabil pe un trepied pentru a evita mișcările în timpul expunerii lungi. Trepiedele cu telecomandă Bluetooth sunt recomandate pentru a minimiza orice vibrație.
  4. Setările pentru astrofotografie: În vizorul Expert RAW, selectează rezoluția de 12 MP, deoarece astrofotografia nu este disponibilă la rezoluții mai mari. Atinge pictograma constelației pentru a deschide ghidul cerului, care te va ajuta să identificați stelele și constelațiile. Ajustează durata expunerii pentru a colecta mai multă lumină și a crea imagini mai detaliate ale cerului nocturn.
  5. Capturarea imaginii: Odată ce ești gata, apasă butonul de declanșare și nu mișca telefonul până când procesul de capturare nu este complet. Rezultatul va fi o imagine RAW care poate fi prelucrată ulterior.
  6. Editarea imaginii: După ce ai capturat imaginea, utilizează aplicații precum Adobe Lightroom pentru a ajusta parametrii RAW și a îmbunătăți aspectul final al fotografiei. Reducerea expunerii și ajustarea contrastului pot ajuta la evidențierea detaliilor cerului nocturn.

Și cam asta este tot!

Citește și: Noul Samsung Galaxy Z Fold ar putea avea cameră mai bună

Foto antet: tomsguide.com