Cel mai recent sezon American Horror Story se bazează pe cartea Delicate Condition, scrisă de Danielle Valentine, dar reușește să dezamăgească fanii devotați AHS.
Unii spun că alegerea lui Kim Kardashian într-un rol principal ar fi putut să ducă serialul în jos, însă nu m-aș baza strict pe asta, de vreme ce Kardashian joacă ceva mai bine decât m-aș fi așteptat, deși, „by default”, nu-mi place personajul. Cu toate astea, în spiritul corectitudinii, trebuia menționat.
Citește și: REVIEW The 8 Show – Serialul coreean de pe Netflix care are șanse reale să „bată” Squid Game
Marea problemă a American Horror Story
…este că Ryan Murphy, deși a deovedit că poate, nu știe când să se oprească. AHS a mers bine de tot timp de câteva sezoane, dar acum pare totul este făcut ca să fie făcut, ultima „tură” încercând haosul intenționat din Twin Peaks.
Ce-i drept, American Horror Story nu a fost niciodată genul de poveste închegată cap-coadă, însă ultimul sezon, Delicate, pare desprins dintr-un manual de „așa nu”.
Povestea devine din ce în ce mai greu de urmărit, pe măsură ce vezi episoadele, de-ți vine să apeși X-ul de la secundă la secundă.
În plus, pot spune că nici pauza de câteva luni între prima parte a ultimului sezon și a doua nu a făcut vreun mare serviciu. După ce că acțiunea e greu de înțeles, mai pui și pauză gigant ca să uit tot, măi Ryan?
Citește și: REVIEW Disturbia, de pe Netflix, fratele mai mic și mai prostuț al Rear Window, de Alfred Hitchcock
AHS se inspiră din Rosemary’s Baby și nu îi e rușine să recunoască
Dacă ești fan hardcore filme de groază, probabil știi că, în anul 1968, Roman Polanski lansa Rosemary’s Baby, un film absolut înfiorător (la modul bun) despre un bebeluș diavolesc născut de o oarecare tipă cu figură angelică (antiteză, da?).
Cam asta se întâmplă, de altfel, și în ultimul sezon American Horror Story, în timp ce Ryan Murphy pare să-și asume asta adăugându-i ca personaje pasagere pe Mia Farrow (interpreta rolului principal), Roman Polanski și Sharon Tate (soția lui Polanski care a ajuns să fie ucisă, în viața reală, în cel mai brutal mod posibil de gașca de descreierați a lui Charles Manson).
Problema nu este că se inspiră, ci că o face, la fel ca în cazul inserțiilor Twin Peaks, foarte prost.
Concluzia? Ce e mult, strică.
Dacă ești curios să afli dacă ești, sau nu, în linie dreaptă cu ceea ce am scris aici, poți vedea American Horror Story pe Disney+.