eu cu cine votez în 2024

Eu cu cine „doamne-iartă-mă” votez? Probabil, ca mine, te-ai întrebat asta în ultimul an.

Până acum, aveam impresia că oamenii cu ceva în cap și cu cel puțin câteva clase în plus față de ceilalți ar trebui să știe cu cine votează, de vreme ce deșteptăciunea sau cultura implică, în mod automat, și o bună capacitate de a reflecta încontro să-ți lipești ștampila de vot.

Și, culmea, până acum chiar așa era. Însă nu și în 2024 și am să-ți explic imediat de ce.

Citește și: Alegeri locale 2024 – Piedone, Firea și Nicușor. Burduja… cine?

De ce nu trebuie să te condamni

În primul rând, dacă habar nu ai pe cine să pui ștampila anul acesta, de vreme ce ești, totuși, un om inteligent, ai face bine să nu te condamni pentru asta pentru că singurii oameni care știu exact ce au de făcut în 2024 sunt susținătorii AUR, iar despre ei ar fi multe de spus, dar cum nu este vina lor, n-am să bat apa în piuă.

Tu, pentru că ai fost, cel mai probabil, la protestul din data de 10 august, cel care s-a lăsat cu măcel, și tot tu, cel care l-a votat pe Klaus Iohannis în speranța unui altfel de policitian, ori chiar pe cei de la USR pe același considerent, acum habar nu ai ce să alegi pentru că, la drept vorbind, chiar nu (mai) ai ce.

Iohannis a dezamăgit, USR a dezamăgit, PNL e PSD, PSD e PSD, iar ceilalți sateliți, să-i ia naiba și pe ăia, nu?

Pe de altă parte, așa cum ziceam anterior, există AUR care și-a definit destul de bine nișa, astfel încât, ca o adevărată mașinărie rusească de marketing ce este, a știut exact cui să-i spună și, mai ales, ce. Urăști LGBT? Votezi AUR.

Crezi că oameni ca Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și Vlad Țepeș nu se mai nasc? Votezi AUR. Corneliu Zelea Codreanu îți dă fiori d-ăia buni? Votezi AUR.

Ești prostuț (nu-i vina ta)? Votezi, evident, AUR, pentru că ești ușor de manipulat, dar parcă te-ai săturat să te lași manipulat de PSD, așa că încerci și cu alții. Schimbi, cum ar veni, agresorul.

Pe 9 iunie votăm. De data aceasta, în timp ce votanții AUR știu exact ce au de făcut, noi, ceilalți, habar nu avem pentru că nu ne mai simțim reprezentați de absolut nimeni și suntem, bașca, și foarte dezamăgiți.

Momentul prielnic pentru extremism

Din păcate, fix acesta este momentul oportun pentru extremism. În momentul în care oamenii deștepți nu mai au cu cine, iar ceilalți sunt manipulați de așa-zișii salvatori și eroi ai patriei, singurul deznodământ rămâne extremismul.

S-a mai întâmplat. O să se mai întâmple. Hai, veșnica pomenire, oameni, că din istorie e clar că nu învățăm nimic.