Cum găsești e-mail-urile „pierdute” în arhiva Gmail

Ștergerea e-mailurilor din contul de Gmail este definitivă, de îndată ce ai golit folderul coș de gunoi, acestea sunt pierdute pentru totdeauna.

Dacă vrei să ascunzi e-mailurile în loc să le ștergi, poți arhiva mesajele. Acest lucru îți permite să găsești și să recuperezi e-mailurile atunci când vei avea nevoie de ele.

Citește și: Cum îți schimbi numele pe Instagram, metoda simplă

Cum arhivezi e-mailurile în Gmail

Pentru a arhiva un e-mail în Gmail, trebuie doar să selectezi un e-mail (sau mai multe e-mailuri) și apoi să dai click pe butonul Arhivează.

Când selectezi e-mailuri pe site-ul Gmail, butonul Arhivează va apărea în meniul de deasupra listei de e-mailuri.

Mai apoi, selectezi e-mailul pe care vrei să-l salvezi, apoi atinge butonul Arhivează.

Orice e-mail pe care îl arhivezi va dispărea din inbox-ul principal Gmail, inclusiv din categoriile pe care le vezi în mod normal.

Totuși, vei putea să le vezi sub orice folder separat pe care îl creezi folosind etichetele.

Citește și: Ce faci dacă cineva se dă drept tine pe Facebook

Utilizarea etichetei All Mail pentru a găsi e-mailurile arhivate în Gmail

Așa cum am menționat anterior, e-mailurile arhivate dispar din vizualizarea tipică Gmail. O opțiune pentru a găsi e-mailurile arhivate în Gmail este să treci la vizualizarea All Mail.

Aceasta va lista toate e-mailurile tale Gmail într-o listă lungă, inclusiv e-mailurile prioritare, precum și orice e-mailuri care au fost categorisite automat.

Pentru a face acest lucru în aplicația Gmail, atinge pictograma meniu tip hamburger din colțul stânga sus. De aici, derulează în jos și atinge eticheta All Mail.

Există un dezavantaj evident atunci când faci asta, mai ales dacă ai un număr mare de e-mailuri.

Această opțiune este însă bună dacă ai arhivat un e-mail recent, dar s-ar putea să fie nevoie să folosești bara de căutare Gmail pentru a găsi exact e-mailurile arhivate.

Citește și: E oficial, nu mai poți vedea aproape nimic pe YouTube cu AdBlocker

Cum găsești e-mailurilor arhivate folosind bara de căutare

Din păcate, nu există o etichetă arhivă pe care să o poți folosi pentru a căuta atunci când folosești bara de căutare Gmail de la partea de sus a site-ului Gmail sau în aplicație.

Va trebui să știi subiectul, expeditorul sau tema e-mailului arhivat pentru a-l căuta manual.

Alternativ, poți folosi filtrele avansate de căutare Gmail pentru a căuta e-mailuri care nu sunt în folderele tipice, cum ar fi inbox-ul, folderul Trimise și folderul Drafturi.

În multe dintre cazuri, acest lucru ar trebui să listeze e-mailurile arhivate, dar adevărul este că nu este prea sigur că asta se va întâmpla.

Filtrele de căutare din bara de căutare

Această metodă nu este infailibilă, dar ar trebui să te ajute să restrângi e-mailurile arhivate dacă ai dificultăți în a le găsi folosind o căutare de bază sau în folderul All Mail.

Citește și: Identifică manipularea online din România, în prag de alegeri, cu Google – Sfaturi practice despre cum să te ferești de fake news