Cum îți schimbi numele pe Instagram, metoda simplă

Instagram este o platformă excelentă pentru a împărtăși momente memorabile de familie, fotografii de călătorie și imagini uimitoare.

Poți accesa contul de Instagram decpe telefonul Android, iPhone, computer sau Chromebook.

Dacă te-ai plictisit de vechiul tău profil de Instagram, poți să-l rebranduiești cu un nume de utilizator nou, spre exemplu.

Cum să schimbi numele de afișare pe Instagram

Numele de afișare de pe Instagram reprezintă o oportunitate interesantă de a-ți crea o identitate unică online.

Poți folosi litere, cifre, puncte și caractere de subliniere.

Spre deosebire de numele tău de utilizator, numele de afișare poate conține caractere speciale și emoji-uri.

Citește și: Cele mai întâlnite fraude de pe LinkedIn. De ce trebuie să te ferești

Pentru a schimba numele contului de Instagram, asigură-te că ai aplicația instalată. Telefonul Android sau iPhone-ul ar trebui să fie conectat la internet. Apoi, urmează acești pași:

  1. Deschide aplicația Instagram pe dispozitivul tău Android sau iOS (procesul este același pe ambele aplicații mobile).
  2. Atinge pictograma profilului tău (care este și poza ta de profil) în colțul din dreapta jos.
  3. Selectează butonul Edit Profile (Editează profilul).
  4. Atinge caseta de text Name (Nume) pentru a-ți schimba numele de Instagram.
  5. Tastează noul tău nume.
  6. Atinge bifă albastră deschisă din colțul din dreapta sus.

Cum să schimbi numele de utilizator

Poate că ai nevoie și de un nou nume de utilizator Instagram pentru a se potrivi cu noul tău nume de profil. Reamintește-ți că numele de afișare și numele de utilizator pe Instagram servesc scopuri diferite.

Numele tău de afișare, situat sub pictograma profilului, nu trebuie să fie unic și poate fi personalizat cu emoji-uri sau caractere speciale pentru un plus de flair.

Pe de altă parte, numele tău de utilizator Instagram sau handle-ul, afișat în partea de sus a profilului tău, servește ca identificator unic și, prin urmare, trebuie să fie unic.

Pentru a schimba numele de utilizator al contului tău Instagram, urmează aceiași pași de mai sus.

Doar atinge caseta de text sub câmpul Username (Nume de utilizator) la Pasul 4 (unde este afișat numele tău de utilizator actual) și tastează numele de utilizator dorit.

În cazul indisponibilității, poți adăuga un punct sau un caracter de subliniere la numele de utilizator sau poți alege unul alternativ.

Odată ce ai făcut modificările, atinge bifă albastră deschisă din colțul din dreapta sus pentru a trimite la revizuire noul nume de utilizator.

Dacă vrei să revii la vechiul tău nume de utilizator, ai opțiunea de a face acest lucru. Instagram păstrează vechiul handle timp de 14 zile.

După această perioadă, numele de utilizator devine disponibil pentru alți utilizatori. Totuși, dacă nimeni altcineva nu îl revendică, poți să-l recuperezi.

Citește și: E oficial, nu mai poți vedea aproape nimic pe YouTube cu AdBlocker

Idei noi

Schimbarea numelui de afișare și a numelui de utilizator pe Instagram este un proces simplu. Dacă îți place să comunici cu prietenii pe platformă, nu trebuie să păstrezi fundalul implicit simplu.

Personalizează temele de chat modificând fundalul și bulele de chat. Alege din numeroase modele și culori care se potrivesc esteticii tale.

De asemenea, poți adăuga GIF-uri animate la Instagram Reels și Stories pentru un plus de dinamism.

Citește și: Identifică manipularea online din România, în prag de alegeri, cu Google – Sfaturi practice despre cum să te ferești de fake news