Cum verifici calitatea bateriei telefonului tău pe Android. Când știi că e timpul s-o schimbi

Durata de viață a bateriei este un aspect important dar la care, din păcate, prea puțini se gândesc. Totuși, ea influențează absolut tot ceea ce faci cu smartphone-ul tău.

Aceasta este importantă pentru utilizarea pe termen lung a telefonului tău. Spre deosebire de iPhone, dispozitivele Android nu au o modalitate simplificată de a verifica acest lucru.

Ce este durata de viață a bateriei?

Termenul durata de viață a bateriei se referă de obicei la cât timp va rezista bateria ta în timp, dar asta probabil că deja ai înțeles din context.

Citește și: Fotografiile „spam” cu care ne umplem telefoanele. Studiul HONOR care demonstrează cât de dezorganizați suntem, de fapt

Starea bateriei ne spune cât de mult se deteriorează bateria. O stare proastă a bateriei înseamnă că bateria va funcționa mai nasol, se va descărca mai repede, se va încălzi, etc.

Samsung are o soluție

Poți verifica, spre exemplu, starea bateriei cu meniul diagnostic ascuns Dispozitivele Samsung Galaxy. Aceasta este metodă integrată pentru verificarea stării bateriei din setări, dar acest lucru nu este posibil pe alte dispozitive care au Android.

Există o metodă pe care o poți încerca și care nu necesită aplicații terțe, dar s-ar putea să nu funcționeze pentru telefonul tău specific.

Această metodă folosește meniul diagnostic ascuns al Android, care poate fi accesat introducând coduri în dialer-ul telefonului. Totuși, aceste coduri nu funcționează pe toate dispozitivele și rețelele mobile.

Ce poți să faci

Deschide aplicația de telefon și introdu ##4636##. Acesta va deschide un meniu „Testare” care poate include o secțiune numiră „Informații baterie. Aici vei vedea starea bateriei.

Dacă acest lucru nu funcționează, va trebui să folosești o aplicație terță.

Citește și: Ce să faci atunci când telefonul ți se încălzește atât de tare încât ai putea face omletă pe el

Există o aplicație pe care o poți folosi

Dacă trucul cu meniul diagnostic nu funcționează, există multe aplicații terțe în Play Store pe care le poți folosi pentru a verifica starea bateriei. Una dintre ele este DevCheck.

După instalarea aplicației, deschide-o și navighează la la „Baterie”, din partea de sus a ecranului.

Citește și: Cum să ai grijă de bateria telefonului tău: sfaturi practice

Cum menții sănătatea bateriei telefonului

Starea bateriei este legată aproape în totalitate de numărul de cicluri de încărcare prin care a trecut bateria. Pe scurt, încărcarea frecventă a telefonului nu este benefică pentru baterie.

Căldura este, de asemenea, un factor negativ pentru baterii, care poate apărea din cauza supraîncărcării sau dacă este lăsat în soare.

Un alt lucru pe care îl poți face pentru sănătatea bateriei este să nu o lași să ajungă des la 0%. Bateria smartphone-ului tău ar trebui să fie mereu între 20-80%.

Citește și: Honor mizează pe inteligența artificială. Ce inovații a prezentat gigantul la VivaTech