Romanian Geek

Tehnologie, filme, muzică

REVIEW Eric, miniseria de pe Netflix cu Benedict Cumberbatch în rol principal
FILME Netflix REVIEW

REVIEW Eric – miniseria Netflix cu Benedict Cumberbatch în rol principal, între thriller psihologic și fantasy dubios

Recent, Netflix a lansat „la apă” Eric, miniseria ciudățică cu Benedict Cumberbatch în rol principal.

Din start, trebuie menționat că producția a avut avantajul asocierii cu actorul care, la drept vorbind, a făcut un pic de istorie în cinematografie și televiziune, de-a lungul anilor.

Într-o notă amuzantă și fără vreo legătură cu minisera Netflix, am reușit să scriu „Benedict Cumberbatch” fără să verific fiecare literă, așa cum făceam cu ani în urmă. Yey, me! Such a pro! În mod sigur pot relua cursurile de limba germană acum.

Citește și: REVIEW The 8 Show – Serialul coreean de pe Netflix care are șanse reale să „bată” Squid Game

Eric, la granița dintre thriller și fantasy?

Recunosc cu mâna pe inimă că nu-s neapărat fan fantasy, așadar, după ce am văzut trailer-ul înșelător și-am observat creatura cu care vorbește Vincent (Cumberbatch), am plecat la drum cu ideea că nu mă va prinde foarte tare. Am greșit.

Totuși, acesta este un dark fantasy atipic, în condițiile în care se întretaie la limită cu thrillerul psihologic, punând accent pe ceea ce se întâmplă, de fapt, în capul personajului principal. Nimeni nu-l vede pe Eric în afară de Vincent.

Eric e monstrul inventat și desenat de Edgar, fiul personajului principal, înainte să dispară „naiba știe unde”.

Creatura gigant, cu tente albăstrui și cu voce morocănoasă, plus o atitudine sarcastică (ba chiar trivială pe alocuri) „prinde viață” în capul lui Vincent imediat ce fiul său este dat dispărut.

Citește și: Ce vezi pe Netflix în iunie – filmele și serialele care îți vor ține nopțile de început de vară ocupate

Dacă îți plac poveștile întunecate despre demonii care locuiesc în interiorul nostru, nu în jurul nostru sau sub pat, în dulap, Eric s-ar putea să fie exact ce trebuie.
Imagine din Eric / Netflix / în fotografie: Edgar, interpretat de Ivan Morris Howe

Un fel de blestemul străbunilor

Pe de altă parte, Vincent are, la rândul său, un istoric destul de dubios în ceea ce privește sănătatea mintală, de aici granița subțire dintre psihologic și fantasy.

Eric este, fără niciun dubiu, întruchiparea fricii pe care un fiu o poate simți față de tatăl său alcoolic și labil. Un blestem care sare din generație în generație mai ceva ca o boală – blestemul străbunilor, cu alte cuvinte.

Nu-ți voi spune ce s-a întâmplat cu Edgar – unde a dispărut, cine l-a luat, de ce l-a luat, o fi mort, din astea – pentru că nu vreau să-ți stric plăcerea urmăririi serialului de pe Netflix, însă dacă îți plac poveștile întunecate despre demonii care locuiesc în interiorul nostru, nu în jurul nostru sau sub pat, în dulap, Eric s-ar putea să fie exact ce trebuie.

Nu aș cataloga acest serial drept extraordinar, dar nici nu l-aș băga la pierdere de vreme.

Citește și: REVIEW Atlas – SF-ul de pe Netflix care îți vorbește despre inteligența artificială, cu bune, cu rele

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde aveam să lucrez o perioadă la cotidianul local Viața Liberă. Între timp, mi-am ocupat timpul cu bloggingul, ajungând, în 2010, să câștig BLOGWARS, totul că în 2013 să particip din nou și să bifez locul al doilea. În ultimii ani am colaborat cu o serie de publicații online unde am scris despre politică și administrație, iar ultima colaborare se referă la revista de tehnologie Playtech.ro.
Verified by MonsterInsights