Ce să faci atunci când telefonul ți se încălzește atât de tare încât ai putea face omletă pe el
![Ce să faci atunci când telefonul ți se încălzește atât de tare încât ai putea face omletă pe el](https://romaniangeek.ro/wp-content/uploads/2024/05/Ce-sa-faci-atunci-cand-telefonul-ti-se-incalzeste-atat-de-tare-incat-ai-putea-face-omleta-pe-el.jpg)
Telefonul tău poate să se încălzească ocazional, dar nu ar trebui să devină niciodată extrem de fierbinte.
Dacă se supraîncălzește, răcirea acestuia este esențială pentru a preveni daunele. Iată câteva soluții eficiente pentru a răci un telefon fierbinte, începând cu cele mai simple.
Citește și: Cum să ai grijă de bateria telefonului tău: sfaturi practice
Sfaturi practice ca să-ți ții telefonul la temperatura optimă
- Îndepărtează carcasa telefonului:
- Dacă telefonul se supraîncălzește și are o carcasă, primul pas este să o îndepărtezi. Carcasa poate împiedica disiparea căldurii, mai ales dacă este din materiale izolante precum siliconul sau cauciucul.
- Închide toate aplicațiile deschise și pe cele de fundal:
- Fiecare aplicație deschisă utilizează CPU și memorie, generând căldură. Închide toate aplicațiile din meniul multitasking pentru a reduce generarea de căldură.
- Repornește telefonul:
- Dacă telefonul rămâne fierbinte după închiderea aplicațiilor, repornește-l sau oprește-l. Acest lucru va închide procesele de fundal care pot consuma resurse și genera căldură.
- Dezactivează datele mobile și redu luminozitatea ecranului:
- Comunicarea continuă cu turnurile de celule și ecranul cu luminozitate mare generează căldură. Dezactivează datele mobile și redu luminozitatea ecranului..
- Dacă este la încărcat, oprește utilizarea sau scoate-l de la încărcat:
- Încărcarea telefonului și utilizarea acestuia în același timp poate duce la supraîncălzire. Folosește un încărcător oficial pentru a preveni problemele de supraîncălzire.
- Mută telefonul într-un mediu mai răcoros:
- Dacă dispozitivul se află lângă o sursă de căldură, mută-l într-un loc mai rece sau departe de sursa de căldură pentru a preveni supraîncălzirea.
- Nu pune telefonul în apă, chiar dacă este IP-68:
- Chiar dacă telefonul tău are o clasificare IP-68, nu este recomandat să-l pui în apă pentru a-l răci. Sigiliile și adezivii se pot deteriora în timp, mai ales după șocuri și căderi.
Citește și: Telefoanele care mor după 3 ani. De ce nu îți mai funcționează smartphone-ul „ca pe timpuri”
Prin urmare, dacă telefonul tău se supraîncălzește des, ar trebui să iei măsuri pentru a preveni acest lucru.