Programul „Ajungem MARI” reprezintă inițiativa Asociației Lindenfeld care se dedică sprijinirii pe termen lung a educației copiilor și tinerilor din centrele de plasament., dar și din medii defavorizate.
Cum sunt ajutați copiii și tinerii
În mod specific, acest program lucrează direct cu copiii din centrele de plasament și din apartamentele de tip familial, oferindu-le suport pentru a-și atinge potențialul maxim până când aceștia părăsesc sistemul de protecție a copilului.
Mai bine de 1.400 de voluntari dedică timp săptămânal celor peste 3.000 de copii și tineri implicați în program, pe o perioadă de cel puțin 8 luni.
Oamenii de bine le oferă celor mici sprijin în pregătirea școlară sau în recuperarea acestora, desfășurând ateliere creative, de dezvoltare personală sau de cultură generală, și îi susțin pe plan educațional, moral și emoțional pentru a deveni adulți responsabili, independenți și fericiți. Cu alte cuvinte, oameni.
Citește și: Povestea despre Franz Kafka pe care îți vine greu să o crezi, dar este reală
Zece ani de activitate pentru „Ajungem MARI”
În acest an, programul sărbătorește 10 ani de activitate. Gala „Ajungem MARI – 10 ani de Fapte Bune”, care a avut loc astăzi, în data de 28 mai 2024, la Teatrul de Comedie București.
În cadrul festivității, laolaltă s-au adunat voluntari, sponsori, coordonatori, tineri beneficiari, parteneri și reprezentanți ai autorităților.
Au fost premiați voluntari, coordonatori, sponsori, centre DGASPC.
Iarina Taban, fondatoare Ajungem MARI, a povestit, în cadrul unui moment emoționant, cum a pornit asociația împreună cu tatal ei la ei in sufragerie, ceea ce ne arată că orice idee bună poate ajunge mare, mai ales dacă în ecuație este implicat sufletul.
Primul moment artistic al serii a fost reprezentat de un spectacol cu marionete susținut de copiii de la Centrul Sf. Dimitrie din București.
A doua surpriză a serii a fost micul concert al talentatului Doru Pușcașu, solistul trupei „om la lună”.
„Să lucrăm cu copiii a devenit ceva natural pentru noi, voluntarii, face parte din viața noastră. Gala însă ne-a reamintit cât de important este lucrul acesta și cât de frumos.
Să vezi atâția oameni buni la un loc, toți cu zâmbetul pe buze, sărbătorind 10 ani de fapte bune, readuce speranța unui mâine mai bun. Schimbăm lumea cu pași mici, cum ne place să spunem”, a declarat Laura Ghecenco, voluntar Ajungem MARI (Galați) pentru Romanian Geek.
Citește și: Ajută animalele nimănui – Help Lăbuș, din Galați, au în grijă mai bine de 1.300 de suflete
Foarte important: dacă ai timp la dispoziție, dar și imboldul de a ajuta copiii care provin din medii în care nu merită nimeni să se nască, poți deveni, la rândul tău, voluntar. Mai multe informații pe site-ul Ajungem MARI.