Telefoanele care mor după 3 ani. De ce nu îți mai funcționează smartphone-ul „ca pe timpuri”

Poate ai observat că telefoanele încep să nu mai performeze chiar atât de bine după doi-trei ani, iar asta se întâmplă, în mare măsură (dacă este să excludem eventualele defecțiuni fizice) din cauza lipsei de update de soft.

La ce să fii atent

Cu alte cuvinte, atunci când îți cumperi un telefon nou, pe lângă specificațiile care te interesează, aruncă un ochi și la numărul de ani sau de versiuni de update de soft pe care le are. După ce îți expiră, fii sigur că nimic nu va mai fi la fel.

În primul rând, absolut toate aplicațiile pe care le ai pe telefon se reinventează frecvent, ținând cont de cerințele noilor sisteme de operare și de update-urile lor. Viitoarea „fiță” este Android 15, așadar, cel mai probabil, dacă ai un telefon Samsung din lista de mai jos, ai șanse sigure să nu primești noua versiune mai sus amintită, dar nici One UI 17.

Citește și: Noul Samsung Galaxy Z Fold ar putea avea cameră mai bună

Telefoanele Samsung care nu primesc update la Android 15 și nici la One UI 17

În cadrul gamei Galaxy S, telefoanele care nu vor mai primi actualizări includ Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20+ și Galaxy S20 FE. De asemenea, alte modele mai vechi din gama Galaxy S vor fi excluse de la actualizările viitoare.

În categoria telefoanelor pliabile, Samsung a anunțat că modelele Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 2 nu vor primi actualizările la One UI 7 și Android 15. De asemenea, alte modele mai vechi din gama Galaxy Z vor fi afectate de această decizie.

În cazul tabletelor, Galaxy Tab A8 10.5 (2021), Galaxy Tab A7 Lite și Galaxy Tab S7 FE sunt incluse în lista telefoanelor care nu vor mai primi actualizări la One UI 7 și Android 15. De asemenea, tabletele lansate înainte de 2021 vor fi excluse de la aceste actualizări.

Citește și: HONOR a lansat MagicOS 8.0, pentru o experiență fluidă de utilizare

În gama Galaxy A, telefoanele care nu vor mai primi actualizări includ Galaxy A72, Galaxy A52, Galaxy A52 5G, Galaxy A52s 5G, Galaxy A32, Galaxy A32 5G, Galaxy A22, Galaxy A22 5G, Galaxy A13 5G, Galaxy A12, Galaxy A12 Nacho, Galaxy A03, Galaxy A03s, Galaxy A03 Core, Galaxy A02 și Galaxy A01 Core. De asemenea, modelele Galaxy A lansate înainte de 2021 vor fi excluse de la aceste actualizări.

În categoria Galaxy M, telefoanele Galaxy M04, Galaxy M13, Galaxy M13 5G, Galaxy M53 5G, Galaxy M33 5G și Galaxy M23 5G nu vor mai primi actualizările la One UI 7 și Android 15. Modelele Galaxy M lansate înainte de 2021 vor fi de asemenea afectate de această decizie.

În fine, în gama Galaxy F, telefoanele Galaxy F04, Galaxy F13 și Galaxy F23 5G nu vor mai primi actualizările viitoare de software.

Așadar, vrei Android 15, cumperi alt telefon Samsung. E atât de simplu, mai ales având în vedere că trăim într-o lume ghidată de consumerism, iar povestea asta o să mai continue o perioadă, până la noi reglementări.

Citește și: Sony a lansat Xperia 1 VI, telefonul care promite să-ți facă poze ca un DSLR