E oficial, nu mai poți vedea aproape nimic pe YouTube cu AdBlocker

În 2022, YouTube, deținut de Google, a reușit să închidă aplicația populară YouTube Vanced, o aplicație terță care oferea o experiență fără reclame, încurajând utilizatorii să plătească pentru abonamentul YouTube Premium.

În anul următor, platforma de streaming a declarat război aplicațiile care blochează reclame, dezvăluind că are un as în mânecă când a început să testeze interzicerea acestor aplicații.

În 2023, utilizatorii au raportat că nu pot reda videoclipuri pe YouTube dacă platforma detecta un blocator de reclame, oferindu-le utilizatorilor trei șanse în care blocatoarele de reclame erau permise, după care redarea devenea indisponibilă.

Citește și: YouTube, mai apreciat ca prietenii. Cum ne păcălesc influencerii să petrecem mai mult timp „cu ei”

Ce alte tactici a mai folosit YouTube

Până în ianuarie 2024, gigantul a început să testeze încetinirea timpilor de încărcare a videoclipurilor pentru utilizatorii cu blocatoare de reclame activate.

Recent, utilizatorii cu blocatoare de reclame au raportat că videoclipurile sar direct la sfârșit la redare.

Unii utilizatori de pe Reddit au raportat, de asemenea, lipsa sunetului în videoclipuri atunci când folosesc un blocator de reclame, în timp ce alții au spus că videoclipurile se blochează la încărcare.

Problema dispare atunci când utilizatorul dezactivează blocatorul de reclame.

Citește și: Identifică manipularea online din România, în prag de alegeri, cu Google – Sfaturi practice despre cum să te ferești de fake news