Dune 2 e pe Max și deja a stabilit un record

Regizat de Denis Villeneuve, filmul de succes Dune: Partea a Doua a fost lansat în cinematografe în martie și a fost întâmpinat cu reacții pozitive.

Pe lângă recenziile favorabile, filmul a fost foarte apreciat de public, reușind să încaseze 711,8 milioane de dolari la box office-ul mondial.

Pe 21 mai, a fost lansat pe serviciul de streaming Max, permițând publicului să continue povestea lui Paul Atreides (interpretat de Timothée Chalamet) pe Arrakis din confortul propriilor locuințe.

După lansarea pe Max, Dune: Partea a Doua a ocupat locul întâi în clasamentul popularității pe streaming al Reelgood pentru săptămâna 16 – 22 mai.

Sequel-ul lui Villeneuve a depășit titluri populare precum Dark Matter de pe Apple TV+ și Fallout de pe Prime Video, printre multe alte titluri cunoscute.

Citește și: Top 5 filme de Tim Burton, înainte de lansarea Beetlejuice 2

Succesul uriaș al Dune – implicațiile pentru franciză

Prima adaptare a romanului din 1965 scris de Frank Herbert de către Denis Villeneuve a fost un succes, dar lansarea simultană pe Max din cauza pandemiei a diminuat oarecum impactul filmului.

Continuând direct povestea din Dune din 2021, sequel-ul a fost un adevărat fenomen la box office, depășind așteptările în mod semnificativ.

Recenziile elogioase și popularitatea actorilor principali, precum Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh și Austin Butler, au contribuit la acest succes.

Viitorul francizei Dune

Având în vedere succesul recentului film, Dune: Partea a Treia este acum în pregătire. Franciza se va extinde în continuare cu o serie nouă pe Max, intitulată Dune: Prophecy, care este așteptată să fie lansată în această toamnă.

Deși Villeneuve a precizat că al treilea film va fi ultima sa incursiune pe Arrakis, nu putem să nu ne gândim la faptul că Warner Bros. deține o franciză de succes, care ar putea continua.

Citește și: Donald Trump, jucat de actorul român Sebastian Stan. Controversele filmului The Apprentice

Dune: Prophecy și posibilitățile viitoare

Această expansiune ar putea însemna sezoane suplimentare pentru Dune: Prophecy, dar și filme suplimentare, poate regizate de altcineva.

Există șase cărți în seria lui Herbert, iar al treilea film pare să adapteze doar evenimentele din Dune: Messiah, a doua carte.

Acest lucru lasă patru cărți care ar putea fi adaptate în viitor. Rămâne de văzut cum va continua franciza să se dezvolte în anii următori, dar succesul lui Dune: Partea a Doua sugerează că lumea Arrakis va rămâne relevantă pentru mult timp.