Avertismentul NASA în legătură cu inteligența artificială

Oficialii de la NASA au subliniat importanța menținerii securității în prim-plan în timp ce agenția își extinde utilizarea puterii în creștere a inteligenței artificiale.

Tehnologia avansează rapid, iar instrumente precum ChatGPT demonstrează acest progres. Acest domeniu în dezvoltare ar putea ajuta NASA să facă descoperiri transformatoare, dar există și riscuri potențiale.

Citește și: Elon Musk crede cu tărie că inteligența artificială ne va fura locurile de muncă în viitor

NASA înțelege că există multe riscuri în ceea ce privește inteligența artificială

„Există multe riscuri asociate cu AI, deoarece, dacă este utilizată în moduri care nu sunt în beneficiul omenirii, totul ar putea fi dezastruos”, a spus administratorul NASA, Bill Nelson, în timpul unei întâlniri pe tema AI, de pe 22 mai, organizată cu angajații agenției.

Nelson a subliniat că „AI-ul poate face munca mai eficientă, dar acest lucru este valabil doar dacă abordăm aceste noi instrumente cu aceleași principii care ne-au definit de la început: securitate, transparență și fiabilitate”.

Citește și: Descoperire impresionantă făcută de JWST. Găurile negre, așa cum NASA nu le-a mai văzut

Securitate în sistemele AI

Securitatea AI nu a fost singurul subiect discutat în cadrul întâlnirii, oficialii agenției au petrecut destul de mult timp lăudând promisiunile tehnologiei.

„AI ne va ajuta în atât de multe domenii”, a spus Pam Melroy, adjunctul administratorului NASA. Ea a menționat capacitatea tehnologiei de a analiza rapid și eficient cantități mari de informații, ceea ce ar putea duce la descoperiri importante în helioclimatologie, științele Pământului și astronomie.

Citește și: Actrița de la Hollywood care acuză OpenAI de furt. Ce are de reproșat Scarlett Johansson