Ce sunt apelurile Wi-Fi și la ce ne ajută

Ce sunt apelurile Wi-Fi și la ce ne ajută

Ce sunt apelurile Wi-Fi și la ce ne ajută

Wi-Fi calling, o tehnologie deja binecunoscută de mulți utilizatori de telefoane mobile, își găsește tot mai mult locul în arsenalul de comunicații al consumatorilor moderni.

De la apariția pionierilor precum Skype până la integrarea în aplicații precum FaceTime pe iOS și Meet pe telefoanele Android de buget sau de vârf, Wi-Fi calling-ul a devenit o opțiune tot mai populară și mai accesibilă pentru utilizatorii de telefoane mobile.

Citește și: Noul Samsung Galaxy Z Fold ar putea avea cameră mai bună

Ce este, mai exact, un apel Wi-Fi și ce poate face pentru tine?

Wi-Fi calling-ul permite telefonului tău să efectueze și să primească apeluri folosind o conexiune Wi-Fi în loc de rețeaua celulară tradițională.

Când efectuezi un apel Wi-Fi, telefonul tău transmite pachete de date prin internet prin intermediul Wi-Fi, similar modului în care se întâmplă cu apelurile celulare.

Acest lucru poate fi realizat prin routerul de acasă sau prin intermediul unui hotspot, cum ar fi cel dintr-o cafenea sau bibliotecă.

Citește și: Sony a lansat Xperia 1 VI, telefonul care promite să-ți facă poze ca un DSLR

Acasă funcționează stas, dar nu același lucru se poate spune despre alte locuri

Deși funcționează excelent acasă, poate fi mai puțin fiabil în spațiile publice.

Cu mulți oameni care folosesc aceeași rețea, calitatea apelului tău ar putea scădea pe măsură ce telefonul tău concurează pentru lățimea de bandă.

Wi-Fi calling-ul se simte ca orice alt apel telefonic. Apelezi un număr de telefon obișnuit. Persoana pe care o apelezi nu trebuie să fie conectată la rețea.

Aceasta poate fi pe o rețea celulară. Când apelul tău trece prin internet, este transmis la rețeaua celulară și persoana pe care o apelezi.

Pentru ca acest tip de apel să funcționeze să funcționeze, smartphone-ul tău trebuie să-l suporte folosind protocolul Generic Access Network (GAN). Protocolul GAN permite telefonului tău să utilizeze în mod transparent rețelele.

Apelurile și mesajele GAN trec prin internet atunci când ești comutat. Dacă ieși din rază, în timpul unui apel, GAN îl comută pe rețeaua celulară fără întrerupere.

Acest lucru reprezintă o soluție ideală în zonele cu semnal slab al operatorului. Imaginează-ți călătorind prin zone rurale sau în interiorul unui clădiri în stil brutalist din mijlocul secolului al XX-lea, unde recepția este aleatoare.

Ai putea folosi Wi-Fi-ul pentru a trimite mesaje când SMS-ul nu funcționează, cum ar fi iMessage pe iPhone-uri.

Aceeași idee se aplică și apelurilor.

Cu acest tip de apel, este posibil să contactezi un prieten chiar și într-o clădire în care semnalul celular este slab, dacă există o conexiune la locală.

Potrivit utilizatorilor, dacă telefonul tău luptă să găsească un semnal celular, trecerea la Wi-Fi pentru apeluri poate ajuta bateria să dureze mai mult, deoarece nu caută constant o rețea.

Wi-Fi calling-ul încorporat fără aplicații terțe este integrat în aplicația de apeluri a telefonului tău, astfel încât nu este nevoie să deschizi o aplicație sau să te conectezi la un serviciu.

Poate fi setat ca metodă de apel implicită, comutând automat dacă semnalul celular este pierdut.

Cu această funcție încorporată, nu este necesar să adaugi contacte.

Poți folosi agenda telefonică existentă, iar prietenii pot primi apeluri Wi-Fi fără a descărca aplicații suplimentare.

Pentru a confirma că funcționează, există o modalitate simplă.

imbolurile pentru Wi-Fi calling variază în funcție de telefon și operatorul de telefonie mobilă, dar de obicei indică atunci când funcția este activă.

Verifică manualul telefonului sau pagina de suport a operatorului pentru simbolul tău specific. Ai grijă să nu-l confunzi cu iconul inversat al conului specific, care indică puterea semnalului.

În general, serviciun nu vine cu costuri suplimentare. Apelurile și mesajele tale sunt facturate în același mod în care sunt pe rețeaua celulară.

Cu toate acestea, operatorii au reguli diferite, așa că este mai bine să verifici cu al tău când îl setezi. Unii ar putea cere pași sau taxe suplimentare.

Citește și: Cum să ai grijă de bateria telefonului tău: sfaturi practice

Verified by MonsterInsights