Donald Trump jucat de Sebastian Stan

The Apprentice este cel mai nou film regizat de Ali Abbasi, care îl în rol principal pe Sebastian Stan ca Donald Trump.

Filmul explorează cariera lui Trump ca om de afaceri imobiliar în New York-ul anilor ’70 și ’80.

În cazul în care te întrebai, a avut premiera mondială la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes pe 20 mai 2024.

The Apprentice, radiografia vieții lui Donald Trump

Acțiunea filmului este plasată în primii ani ai carierei de afaceri a lui Trump și se concentrează pe relația dintre Trump și Roy Cohn, un procuror din New York cunoscut pentru colaborarea sa cu senatorul Joseph McCarthy în timpul celei de-a doua Vânătoare de Vrăjitoare.

Pelicula explorează decăderea morală a lui Trump pe măsură ce acesta învață arta întunecată a afacerilor și gustă din putere.

Când s-a lansat

Așa cum spuneam adineauri, filmul a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes din 2024, desfășurat între 14 și 25 mai 2024. A fost inclus în competiția pentru Palme d’Or în aprilie 2024, alături de alte 18 filme.

The Apprentice a avut premiera pe 20 mai 2024 la festival. Înainte de asta, StudioCanal a achiziționat drepturile de distribuție pentru Marea Britanie și Irlanda.

Fostul președinte american nu a fost deloc „măgulit” de acest film

Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei prezidențiale a lui Trump din 2024, a amenințat cu acțiuni legale împotriva filmului din cauza unei scene de vi0l ce o implică pe Ivana și Donald Trump, bazată pe documentele de divorț.

Într-o depoziție referitoare la divorț, Ivana l-a acuzat pe Donald de vi0l și de smulgerea părului atunci când operația sa estetică de schimbare a liniei părului a eșuat.

După ce Donald Trump a numit filmul „gunoi” și „ficțiune pură”, regizorul Abbasi s-a oferit să proiecteze filmul pentru Trump, afirmând că filmele realiste despre amenințarea fascismului trebuie produse.

Miliardarul Dan Snyder, fostul proprietar al echipei Washington Commanders din NFL, a donat bani pentru producția filmului The Apprentice crezând că va fi o portretizare pozitivă a lui Trump.

Snyder, un prieten apropiat al lui Trump, a donat 1.1 milioane de dolari comitetului inaugural al acestuia și Comitetului Trump Victory în 2016 și 100,000 de dolari campaniei prezidențiale din 2020.

După ce a văzut o versiune a filmului în februarie 2024, Snyder a fost furios, iar avocații companiei de producție Kinematics au încercat să blocheze lansarea filmului.