Postalul dintre lumi, invenția momentului

Săptămâna trecută, un „portalul dintre lumi” a fost deschis între New York, SUA, și Dublin, Republica Irlanda.

Portalul a trebuit să fie închis din nou temporar din cauza „comportamentului nepotrivit” de pe partea locuitorilor din Dublin.

Ideea din spatele portalurilor, o creație a artistului lituanian Benediktas Gylys, este destul de interesantă.

Portalul ar putea să apară și în alte orașe, pe viitor

Ambele orașe, și potențial alte orașe în viitor, transmit live imagini ale locației lor una către cealaltă printr-un ecran circular mare.

„Portalurile sunt o invitație de a întâlni oameni dincolo de granițe și diferențe și de a experimenta lumea noastră așa cum este ea în realitate – unită”, a explicat Gylys într-o declarație.

„Transmisia live oferă o fereastră între locații îndepărtate, permițând oamenilor să se întâlnească în afara cercurilor lor sociale și culturale, să depășească granițele geografice și să îmbrățișeze frumusețea interconectivității globale”, s-a declarat, de asemenea.

„Aș încuraja locuitorii din Dublin și vizitatorii orașului să vină și să interacționeze cu sculptura”, a adăugat primarul Dublinului, Daithí De Róiste, „și să ofere o primire și o amabilitate irlandeză orașelor din întreaga lume”, potrivit IFLScience.com.

Portalul a fost întâmpinat cu entuziasm de mulți din ambele orașe, fiind planificate spectacole în următoarele luni de ambele părți ale transmisiei live.

Unii oameni se comportă obscen în fața camerei

Dar, desigur, nu toți pot fi de încredere cu o cameră foto îndreptată spre ei. La scurt timp după ce portalul a început să transmită, au început să circule online videoclipuri cu comportamente nepotrivite.

Acestea includ oameni din Dublin care țineau imagini ale atacurilor de la 11 septembrie în fața camerei, cuvinte obscene și alte imagini neadecvate afișate pe ecranele telefoanelor, și persoane care își arătau posteriorul către New York.

Portalul a fost închis temporar, în timp ce Consiliul Orașului Dublin a căutat „soluții tehnice” la problemă.

Potrivit consiliului, portalul a fost închis din cauza „comportamentului nepotrivit” al „unei foarte mici minorități de persoane”.

„Deși nu putem controla toate aceste acțiuni, implementăm câteva soluții tehnice pentru a aborda această problemă, iar acestea vor fi funcționale în următoarele 24 de ore”, a declarat consiliul pentru BBC News.

„Vom continua să monitorizăm situația în zilele următoare împreună cu partenerii noștri din New York pentru a ne asigura că portalurile continuă să ofere o experiență pozitivă pentru ambele orașe și pentru lume”, s-a mai zis.

Soluția tehnologică, raportează RTÉ, va implica blocarea imaginilor afișate către camerele portalului de a fi vizibile la celălalt capăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *