Alegeri locale 2024 în București - Piedone, Firea, Burduja și Nicușor Dan, pe înțelesul tuturor

Iaca vin peste noi tot felul de alegeri, în 2024. Și uite așa ajungem iar să ne întrebăm, scărpinându-ne în creștetul capului, „noi cu cine mama mă-sii votăm?”.

Iar dacă localelele, parlamentarele și europarlamentarele au deja liste lungi și liste scurte, prezidențialele încă se zbat într-un zaț de necunoscut de toată jena.

Alegerile prezidențiale fără candidați

Candidează „dragostea mea” Mircea Geoană pentru PSD? Poate.

Candidează ultrasul George Simion pentru acei români care habar n-au? Probabil. El zice că „nu”, el zice că „da”.

Candidează covrigelul Marcel Ciolacu, pensionarul special Nicolae Ciucă, „drulăul” Cătălin Drulă?

Pentru primii doi articulez din nou un „poate”, în timp ce pentru USR (mă scuzați, Dreapta Unită), e valabil „cel mai probabil”.

Candidează tancul rusesc Diana Șoșoacă? Iată singura certitudine.

Dar să ne întoarcem la alegerile locale 2024 din București, cele despre care vreau să îți vorbesc în acest articol de opinie care, de altfel, trebuie tratat ca atare.

Primaria Municipiului București a fost mereu considerată o rampă ideală de lansare pentru viitoarele prezidențiale.

În ciuda acestei credințe mai mult sau mai puțin populare, singurul căruia i-a ieșit șmecheria a fost Traian Băsescu.

Alegeri locale 2024 – Cine vrea să fie noul președinte al României, via Primăria Municipiului București?

Păi, să-i luăm pe rând!

Lui Nicușor Dan nu i-au ieșit calculele la apă caldă

În primul rând, îl avem pe actualul Primar General al Capitalei, Nicușor Dan, cel care i-a șutit scaunul de sub fund Gabrielei Firea, cu aproape patru ani în urmă.

La momentul respectiv, bucureștenilor părea că le-a ajuns cuțitul la os, auzind cam câți bani pompa Găbițu în BOR, iar asta pe bună dreptate, în condițiile în care primăria avea datorii, apa caldă era un vis frumos, iar primărița tuna și fulgera înspre orice jurnalist care îndrăznea să-i scoată gunoiul de sub preș.

Nicușor Dan nu a fost ales neapărat pentru calitățile sale oratorice pe care, în mod absolut evident, nu le are, ci pentru faptul că, prin comparație, măcar părea capabil să facă înmulțiri și împărțiri corecte.

Mai mult, le-a promis bucureștenilor apă caldă. Ups! Se pare că, până la urmă, nu este chiar atât de bun la matematică. Pentru ce atâtea facultăți, Nicușoare?

Un duș rece pentru un duș cald

…Și uite-așa, sub mirajul dușului cald, oamenii au pus ștampila pe el, mulți fiind atrași și de fosta lui legătură cu USB (mai târziu speranța deșartă numită USR).

Evident că Nicușor n-a reușit schema apei calde în patru ani pentru că era fizic imposibil să poți face asta într-un timp atât de scurt. Nu în condițiile în care Bucureștiul e mare, iar țevile de schimbat enorm de multe.

Dar el tot a promis și, din păcate, dacă va ajunge să piardă alegerile de anul acesta, ai găsit și răspunsul.


Caricatură Nicușor Dan – Credit – 2media.info

Alegeri locale 2024 – Cum a ajuns PSD s-o recicleze pe Gabriela Firea la alergerile locale 2024

Dacă citești cât de cât știrile, probabil știi că, în urmă cu luni bune, numele Gabrielei Firea era legat de azilul groazei.

Lumea s-a oripilat, a înjurat, dar a și uitat.

Pentru că așa se întâmplă mereu: oamenii au memorie scurtă și, în general, românii au o capacitate pe cât de uluitoare, pe atât de tristă, de a-i ierta pe politicieni.

A furat, dar a și făcut, pe sistemul ăla. Lasă-l, mă, că-i al nostru, în cunoaștem de când era uite-atâtica. Noi l-am crescut.

Are șanse Firea să revină la Capitală? Din punctul meu de vedere, foarte mici, iar asta pentru că însăși mașinăria de vot PSD nu o vrea acolo.

Totuși, de ce este azi, aici? Pentru că nu a existat alternativă.

O victoriei a Gabrielei ar însemna sfârșitul politic în fruntea „roșilor” al lui Marcel Ciolacu. Motivul este simplu: duduia ar deveni, din nou, relevantă în ochii electoratului de stânga.

Caricatură Gabriela Firea – Credit: Caricatura lui Vali, adevarul.ro

Alegeri locale 2024 – Cristian Popescu Piedone, circarul dramatic și sforăitor, aburelul celor săraci cu duhul

Despre sine, Cristian Popescu Piedone vorbește la persoana a treia, pentru că așa face orice șef de trib în fața „supușilor”.

Dacă nu-i dresezi tu, atunci cine? Evident, a știut exact în fața cărui electorat să-și spele rufele, nișându-se unde a știut că-i merge vrăjeala.

Doar nu credeai că a candidat la Sectorul 5 ca să-l scoată din mocirlă și coșmar, nu?

Tot Piedone, sforăie discursuri cu atât de multe metafore numai de el înțelese (sau nu), încât ai senzația că ești într-o piesă dadaistă, dar la modul greșit.

Publică clipuri pe rețelele de socializare într-o manieră atât de agresivă că mi-e și teamă să mă mai uit la ele. Nu care-cumva să am, la un moment dat, neplăcerea să-l văd pe tron, dar nu pe ăla pe care se amăgește el că stă.

Mă uitam, zilele trecute, pe un clip de-al lui (unul din miile, de altfel) și văd acolo o scenă care nu dezamăgește câtuși la capitolul dramatism vomitativ.

O înșiruire de scaune pe care lipise vrednicul pozele contracandidaților care n-au avut, domle, curaj să se prezinte în fața cetățenilor, în timp ce pe el iată-l acolo.

Da, fără gorile, fără nimic, doar el (și băieții care-l filmează). Pe sistemul, degeaba te-ai defecat dacă nu le dai și altora să simtă mireasma îmbietoare.

Caricatură din campania electorală a lui Piedone / Sursă foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Apa caldă, coane?

Bun, printre toți „cetățenii” veniți la pelerinaj, apare la un moment dat cineva care îl întreabă de veșnica pomenire a apei calde în București.

*Întrebare la care „Pie” răspunde nonșalant că așa ceva nu se rezolvă imediat, că este nevoie de ani de zile.

Bun, aici are dreptate. Dar dacă are, atunci de ce și-a început campania electorală pe stil americano-agresiv, acuzându-l pe Nicușor Dan că nu le dă oamenilor apă caldă?

Nu cumva tot de timp are nevoie și Nicușor? Cam la nivelul acesta iese gargara ieșită din gura lui Piedone cel Îngâm-fat.

Despre Piedone, s-a zis că ar fi interlop, Nu știu, o fi, n-o fi, mă pronunț până atunci când vor exista dovezi clare în acest sens.

Idee: Cristian Victor Popescu Piedone Nevinovat în buletin

Ceea ce știu, însă, despre Piedone, este că „moare” abuzând de cuvântul „nevinovat” (scris cu majuscule, evident), de mai-mai că mă face să cred că, destul de curând, își va mai adăuga un nume, pe lângă Piedone: Cristian Victor Popescu Piedone Nevinovat.

Justiția l-a scos din pușcărie, așa că, oricâte păreri aș avea despre individ, care se pot intui fără niciun fel de problemă, aia e, aia e, aia e, vorba lui Smiley.

Are șanse să câștige Primăria Generală? Să sperăm că nu. Nu de alta, dar o bună parte din electoratul lui Nicușor Dan vede dincolo de fonfăiala pseudo-orice a „nevinovatului” și „răstignitului” și „oropsitului” super bogat care pozează în om simplu, din topor popor, îngurgitator de salam și usturoi.

A, și să nu uit: mare inamic al PSD-ului din care a făcut parte chiar el, la un moment dat.

Ce-o mai fi, om mai vedea. Numai nu-l trimiteți pe ins pe toboganul prezidențialelor viitoare.

Citește și: Cum îți fură escrocii datele bancare pretinzând că sunt de la Digi. Trucul simplu prin care te poți feri