Implanturile pe creier iau avânt în lumea lui Elon Musk. Neuralink se pregătește pentru al doilea pacient

Neuralink se pregătește și implanteze dispozitivul chirurgical în creierul unui alt pacient. Wall Street Journal raportează că gigantul a primit aprobare pentru a continua cu o a doua procedură, la câteva luni după ce Noland Arbaugh a devenit prima persoană care a primit implantul cerebral.

Elon Musk caută al doilea pacient

Elon Musk a declarat săptămâna trecută că compania „acceptă aplicații pentru al doilea participant” în cadrul studiului.

Compania a început recrutarea potențialilor participanți pentru primul său studiu clinic anul trecut, cu scopul de a aduce tehnologia la persoanele cu ALS, leziuni ale măduvei spinării sau alte afecțiuni care cauzează paralizie.

Neuralink încearcă să-și spele rușinea

Neuralink a propus, de asemenea, o soluție potențială pentru o problemă care a cauzat defecțiunea implantului lui Arbaugh la aproximativ o lună după operația sa.

Compania a declarat la începutul acestei luni că unele dintre firele implantului s-au „retras din creier,” provocând problema.

Arbaugh a declarat recent pentru Bloomberg că actualizările software-ului au restabilit multe dintre aceste capabilități.

Neuralink a distribuit clipuri cu Arbaugh, care este paralizat de la gât în jos, jucând șah, controlând o aplicație de muzică și efectuând alte activități.

Conform The Journal, Neuralink a informat FDA că, într-o a doua procedură, va plasa firele implantului mai adânc în creierul pacientului pentru a preveni deplasarea, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Arbaugh.

FDA pare să fie de acord cu modificările propuse. Compania dorește să finalizeze a doua operație în iunie și mai bine de 1.000 de persoane s-au înscris pentru a avea șansa de a participa la studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *