Actrița de la Hollywood care acuză OpenAI de furt. Ce are de reproșat Scarlett Johansson

Actrița Scarlett Johansson a acuzat OpenAI că i-a copiat vocea pentru unul dintre asistenții vocali din ChatGPT, în ciuda faptului că a refuzat să ofere permisiunea pentru acest lucru.

Declarația lui Johansson de luni a venit la câteva ore după ce OpenAI a anunțat că nu va mai folosi acea voce în ChatGPT, fără a oferi un motiv pentru această decizie, scrie Engadget.com.

Scarlett Johansson ar fi primit o ofertă, dar pe care a refuzat-o

„În septembrie, anul trecut, am primit o ofertă de la Sam Altman, care dorea să mă angajeze pentru a da voce sistemului ChatGPT 4.0”, a scris Johansson.

„Mi-a spus că simte că, prin faptul că eu voi da voce sistemului, aș putea să construiesc o punte între companiile de tehnologie și creativi și să ajut consumatorii să se simtă confortabil cu schimbarea seismică referitoare la relația dintre oameni și AI. El a spus că simte că vocea mea ar fi reconfortantă pentru oameni”, a mai declarat actrița, conform publicației menționate anterior.

În momentul în care Johansson a văzut cea mai recentă demonstrație a OpenAI, a spus că a fost șocată.

De asemenea, a dezvăluit că Altman l-a contactat agentul ei cu doar două zile înainte ca compania să dezvăluie GPT-4o și i-a cerut să reconsidere, dar a continuat oricum cu furtul de identitate vocală.

Cum se apără OpenAI de acuzațiile actriței

„Vocea lui Sky nu este a lui Scarlett Johansson și nu a fost niciodată intenționată să o imite pe a ei,” a declarat un purtător de cuvânt al OpenAI într-o declarație pentru Engadget.

Recent, OpenAI a spus că suspendă utilizarea vocii lui Sky în ChatGPT, totuși.

„Credem că vocile AI nu ar trebui să imite deliberat vocea distinctivă a unei celebrități, vocea lui Sky nu este o imitație a lui Scarlett Johansson, ci aparține unei alte actrițe care folosește propria ei voce”, a scris OpenAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *